Pomarańczowy Tort Szyfonowy
Pomarańczowy szyfon ciasto może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję deserów. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka soli, mąka ciasto, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Pomarańczowy Tort Szyfonowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Umyć angel food Tube pan w gorącej wodzie z mydłem, aby upewnić się, że jest całkowicie wolny od tłuszczu.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski. Zrób studnię w środku. Włóż żółtka, olej do gotowania, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i wanilię. Odstawić. Jeszcze nie bij.
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego w misce do miksowania, aż będą bardzo sztywne. Odstawić.
Używając tych samych ubijaczy, ubijaj mieszankę żółtko-mąkę, aż będzie gładka. Delikatnie złóż 1/4 na raz na białka.
Wlać ciasto do ungreased 10 inch angel food Tube pan.
Piec w piekarniku przez 60 do 70 minut, aż włożony drewniany kilof wyjdzie czysty. Odwrócić patelnię, aż ciasto ostygnie.
Podawać zwykły lub mróz z lukrem pomarańczowym.