Pomarańczowy Tort Szyfonowy

Pomarańczowy Tort Szyfonowy
Pomarańczowy szyfon ciasto może być dobrym przepisem, aby poszerzyć swoją kolekcję deserów. Ten bezmleczny przepis służy 10 i kosztuje 58 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu. Mieszanka soli, mąka ciasto, olej roślinny, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, który nie jest tak wybitny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tort Szyfonowy pomarańczowy z migdałowo-pomarańczowym włoskim masłem bezowym, Pomarańczowy tort Szyfonowy z pomarańczowym nadzieniem i bezą, oraz Pomarańczowy Tort Szyfonowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Umyć angel food Tube pan w gorącej wodzie z mydłem, aby upewnić się, że jest całkowicie wolny od tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski. Zrób studnię w środku. Włóż żółtka, olej do gotowania, sok pomarańczowy, skórkę pomarańczową i wanilię. Odstawić. Jeszcze nie bij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego w misce do miksowania, aż będą bardzo sztywne. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
4
Używając tych samych ubijaczy, ubijaj mieszankę żółtko-mąkę, aż będzie gładka. Delikatnie złóż 1/4 na raz na białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Wlać ciasto do ungreased 10 inch angel food Tube pan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w piekarniku przez 60 do 70 minut, aż włożony drewniany kilof wyjdzie czysty. Odwrócić patelnię, aż ciasto ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Zdjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podawać zwykły lub mróz z lukrem pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomarańczowyPomarańczowy
LukierLukier
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn