Pomarańczowy tort Party z czekoladą
Orange party Cake z polewą czekoladową może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 945 kalorii, 12g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, jajka, margaryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Orange Party Cake I, Seria Dinner Party-Część 4: Ciasto Migdałowo-Pomarańczowe, oraz Ciasto Czekoladowe Party dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i linia z maślanym papierem woskowym dwie 8 calowe okrągłe Patelnie.
Margarynę śmietankową i 1 1/4 szklanki białego cukru, aż będzie lekka i puszysta. Ubić w jajkach i skórce pomarańczowej, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać w 1/2 szklanki soku pomarańczowego i mleka.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; wymieszaj z kremową mieszanką i ubijaj mikserem elektrycznym ze średnią prędkością przez 2 minuty. Zmiksuj w pomarańczowym zabarwieniu spożywczym.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec przez 25 minut. Ostudzić 10 minut, a następnie usunąć warstwy z patelni. Odkleić papier woskowy i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu. Podziel każdą warstwę ciasta, tworząc 4 cienkie warstwy.
Posypać warstwami 1/4 szklanki soku pomarańczowego.
Posyp żelatynę zimną wodą w małej filiżance; odstawić 5 minut.
Umieść filiżankę we wrzącej łaźni wodnej i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Zdjąć z ognia i odstawić na minutę. Śmietanę ubić z cukrem cukierniczym, aż zacznie zgęstnieć. Kontynuuj bicie podczas dodawania soku pomarańczowego. Powoli wlać żelatynę i dokładnie połączyć. Beat until stiff. Warstwy wypełnić bitą śmietaną o smaku pomarańczowym.
W podwójnym kotle, połączyć kwadraty czekolady i masła lub margaryny; mieszać aż do stopienia.
Ostudzić, aż czekolada nieco zgęstnieje.
Wlać czekoladę na wierzchu ciasta, pozwalając mu mżeć po bokach. Ciasto przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Odstawić ciasto do temperatury pokojowej na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.