Pomarańczowy tort Party z czekoladą

Pomarańczowy tort Party z czekoladą
Orange party Cake z polewą czekoladową może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 945 kalorii, 12g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 1,84 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Mieszanka ciężkiej śmietany, jajka, margaryna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Orange Party Cake I, Seria Dinner Party-Część 4: Ciasto Migdałowo-Pomarańczowe, oraz Ciasto Czekoladowe Party dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i linia z maślanym papierem woskowym dwie 8 calowe okrągłe Patelnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Margarynę śmietankową i 1 1/4 szklanki białego cukru, aż będzie lekka i puszysta. Ubić w jajkach i skórce pomarańczowej, aż do całkowitego połączenia. Wymieszać w 1/2 szklanki soku pomarańczowego i mleka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MargarynaMargaryna
KremKrem
JajkoJajko
MlekoMleko
3
Połącz mąkę, proszek do pieczenia, sól i sodę oczyszczoną; wymieszaj z kremową mieszanką i ubijaj mikserem elektrycznym ze średnią prędkością przez 2 minuty. Zmiksuj w pomarańczowym zabarwieniu spożywczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomarańczowy Kolor żywnościPomarańczowy Kolor żywności
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Wlać ciasto do przygotowanych patelni.
5
Piec przez 25 minut. Ostudzić 10 minut, a następnie usunąć warstwy z patelni. Odkleić papier woskowy i całkowicie schłodzić na stojakach z drutu. Podziel każdą warstwę ciasta, tworząc 4 cienkie warstwy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
6
Posypać warstwami 1/4 szklanki soku pomarańczowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
7
Posyp żelatynę zimną wodą w małej filiżance; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
8
Umieść filiżankę we wrzącej łaźni wodnej i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
żelatynażelatyna
WodaWoda
9
Zdjąć z ognia i odstawić na minutę. Śmietanę ubić z cukrem cukierniczym, aż zacznie zgęstnieć. Kontynuuj bicie podczas dodawania soku pomarańczowego. Powoli wlać żelatynę i dokładnie połączyć. Beat until stiff. Warstwy wypełnić bitą śmietaną o smaku pomarańczowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Bita śmietanaBita śmietana
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
żelatynażelatyna
PomarańczowyPomarańczowy
KremKrem
10
W podwójnym kotle, połączyć kwadraty czekolady i masła lub margaryny; mieszać aż do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
11
Ostudzić, aż czekolada nieco zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
12
Wlać czekoladę na wierzchu ciasta, pozwalając mu mżeć po bokach. Ciasto przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
13
Odstawić ciasto do temperatury pokojowej na co najmniej 1 godzinę przed podaniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn