Pomarańczowo-Niebieska Grillowana Sałatka Rzymska

Pomarańczowo-Niebieska Grillowana Sałatka Rzymska może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis ma 212 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis jest lubiany przez 48 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szalotki, sól koszerna i świeżo popękany pieprz, pępek pomarańczowy, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Z łyżeczką wynik 93%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Grillowana Sałatka Rzymsko-serowa, Grillowana Sałatka Rzymska z serem pleśniowym, oraz Grillowana Sałatka Rzymska z boczkiem i serem pleśniowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej patelnię grillową na dużym ogniu.
Posmarować włócznie rzymskie olejem cytrynowym i doprawić solą i pieprzem do smaku.
Umieścić włócznie na patelni grillowej i gotować, obracając raz, aż pojawią się ślady grilla i sałata zacznie więdnąć, w sumie około 2 minut. Natychmiast wyjąć z grilla na półmisek i posypać każdą połówkę ok. 2 łyżkami pokruszonego sera pleśniowego.
Ostrym nożem odetnij skórkę i pestkę z pomarańczy. Ostrożnie usuń pomarańczowe segmenty, odcinając je wzdłuż od membrany, do miski. Wycisnąć sok z membrany na segmentach i powoli ubijać w 2 łyżkach oleju cytrynowego do połączenia. Doprawić solą i pieprzem, do smaku, następnie dodać szalotki i wymieszać do połączenia.
Skropić cytrusowe części vinaigrette i pomarańczy nad grillowanymi włóczniami rzymskimi i udekorować pozostałym serem pleśniowym.