Pomarańczowo-Imbirowe Trójkąty Tofu
Pomarańczowo-imbirowe Trójkąty tofu to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 11g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 1,34 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać sos sojowy, płatki pieprzu, kolendra, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Z łyżeczką wynik 30%, to danie nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Pomarańczowo-szkliwione Trójkąty Tofu z sezamowym ryżem, Chrupiące Pomarańczowe Imbirowe Tofu, oraz Teriyaki Tofu Trójkąty.
Instrukcje
Obróć tofu na boku i pokrój go w 4 cienkie plasterki.
Połóż tofu płasko ponownie, i wyciąć blok po przekątnej, aby 8 Trójkąty. Nie rozdzielając kawałków, umieść tofu na desce do krojenia. Przykryj, ręcznikiem papierowym i umieść ciężką patelnię na górze. Odstawić na 30 minut, pozwalając czas na nadmiar wody do drenażu z tofu.
W średniej misce, ubić razem sok pomarańczowy, ocet, sos sojowy, oleje, czosnek, imbir, i płatki czerwonej papryki. Oddzielić wciśnięte kawałki tofu i ułożyć w naczyniu do pieczenia w jednej warstwie. Zalać marynatą, posypać zieloną cebulą i kolendrą.
Odetnij łodygi od chiles, usuń nasiona i umieść chiles w naczyniu do pieczenia. Przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut, a do nocy.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Wylać trochę marynaty, więc tofu jest pokryte w połowie.
Piec przez 40 do 45 minut, bez obracania, aż tofu będzie złoty i większość marynaty została wchłonięta.