Pomarańcza i klon pieczony indyk z sosem Podrobowym
Pomarańczowo-klonowy pieczony indyk z sosem Podrobowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 510 kalorii, 71g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz przyprawę do drobiu, wodę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać skórkę pomarańczową, można śledzić to danie główne z Blueberry-Orange Parfaits jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony faszerowany Indyk z sosem Podrobowym, Sos Z Indyka, oraz Marmolada-sos z indyka i podrobów dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 3/4 szklanki soku pomarańczowego i 1/4 szklanki syropu w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia.
Usunąć podroby (w tym wątróbkę) i szyję z indyka i odstawić. Spłucz dokładnie indyka zimną wodą i osusz. Tie końce nóg do ogona sznurkiem, lub tuck klapa skóry wokół ogona. Podnieś końcówki skrzydeł do góry i do tyłu, i tuck pod ptakiem.
Przyprawę do drobiu, 1 łyżkę startej skórki pomarańczy, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu wlać do jamy ciała i na ptaka. Stuff Jama indyka z ćwiartkami pomarańczy i ćwiartkami cebuli.
Umieść indyka na stojaku pokrytym natryskiem do gotowania i umieść stojak na patelni z brojlerami. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec indyka w temperaturze 375 przez 45 minut. Indyka podlewamy mieszanką soku pomarańczowego; indyka przykrywamy luźno folią.
Piec indyka dodatkowe 2 godziny i 15 minut lub aż termometr zarejestruje 180, pieczenie indyka co 30 minut.
Odstawić indyka na 10 minut; odstawić patelnię i kapiele na bok.
Podczas pieczenia indyka roztop margarynę w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj zastrzeżone podroby andneck;smażyć 2 minuty lub aż zbrązowieje ze wszystkich stron.
Dodać wodę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 45 minut.
Dodać wątróbkę; dusić dodatkowe 10 minut.
Usuń podroby, szyję i wątrobę z mieszaniny bulionu; posiekaj wątrobę i wróć do patelni. Wyrzucić podroby i szyję.
Dodaj mieszaninę bulionu do dna patelni brojlerów, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Przecedzić mieszaninę przez sito nad miską; wyrzucić ciała stałe.
Usuń tłuszcz z powierzchni łyżką.
Wlać mieszaninę bulionu do rondla, dodać 2 łyżki soku pomarańczowego i pozostałe składniki, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Doprowadzić do wrzenia; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje. Odrzuć skórę z indyka.
SOS podawać z indykiem; w razie potrzeby udekorować świeżymi ziołami i winogronami.