Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, kremowym szpinakiem i frytkami Truflowymi
Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, kremowany szpinak i Truflowane frytki mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 570 kalorii. Na 6,91 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ocet winny, grzyby, gałązki tymianku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Podobne przepisy to Polędwiczki wołowe z sosem z czerwonego wina, kremowym szpinakiem i frytkami Truflowymi, Polędwica wołowa z sosem z czerwonego wina, oraz Polędwica Wołowa Z Sosem Z Czerwonego Wina.
Instrukcje
Rozgrzać olej w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodać szalotki i grzyby; smażyć do miękkości, o 12 protokół.
Posypać cukrem nad; sauté aż mieszanina jest głęboki brązowy, o 4 minut dłużej.
Dodać ocet; mieszać, aż płyn odparuje, około 1 minuty.
Dodać wino; gotować, aż zmniejszy się o połowę, o 20 protokół.
Dodaj obu bulionów, tymianek, pieprz, i liść laurowy; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do średniego; gotuj na wolnym ogniu 35 minut, aby zmiksować smaki, mieszając od czasu do czasu.
Przecedzić sos przez drobny sitko do małego rondla; wyrzucić ciała stałe.
Wymieszać masło i mąkę w małej misce. Doprowadzić sos na wolnym ogniu na średnim ogniu; stopniowo ubić mieszankę mąki. Gotować, aż sos zmniejszy się do 1 1/4 szklanki, o 5 protokół. (Sos można przygotować 1 dzień wcześniej. Cover; chill. Rozgrzać na średnim ogniu.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Umieść stojak na obramowanej blasze do pieczenia.
Wołowinę obficie posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać wołowinę na patelni i gotować, aż brązowy ze wszystkich stron, o 5 protokół.
Przełożyć wołowinę na blachę do pieczenia. Piec w piekarniku, aż termometr włożony do środka rejestry wołowiny 49° średnio rzadkie, o 35 protokół.
Przełożyć wołowinę na deskę do krojenia i odstawić na 10 minut.
Gotuj śmietanę do ubijania w dużym dużym garnku, aż zmniejszy się o połowę, o 4 minutach.
Dodaj połowę szpinaku do garnka i wrzucić tylko do szpinaku zaczyna więdnąć, o 1 minutę.
Dodaj pozostały szpinak do garnka; wrzucić tylko, aż cały szpinak zwiędnie, o 2 protokół. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Pokrój polędwicę wołową w poprzek na plastry o grubości 1/4 cala. Szpinak śmietankowy podzielić na 6 talerzy. Top z plasterkami wołowiny, dzieląc równo. Łyżka sosu nad wołowiną i wokół. Truflowane frytki podzielić na talerze i podawać.