Polędwiczki wieprzowe z sosem z granatów

Polędwiczki wieprzowe z sosem z granatów
Polędwiczki wieprzowe z sosem granat może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1214 kalorii, 188g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na $7.9 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony kminek, skrobię kukurydzianą, polędwiczki wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z sosem z granatu, Polędwiczki Wieprzowe Z Sosem Żurawinowo-Granatowym, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Salsą Granatową.

Instrukcje

1
W płytkiej misce wymieszać kminek, kolendrę, pieprz, cynamon i sól. Polędwiczki Pat suszyć i pogłębiać w mieszance przypraw aż równomiernie powlekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
CynamonCynamon
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować wieprzowinę, obracając od czasu do czasu, aż mięso jest rumiane ze wszystkich stron i termometr umieszczony po przekątnej w środku każdej rejestry polędwicy 145 ° F, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MięsoMięso
WieprzowinaWieprzowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
3
Przenieść wieprzowinę szczypcami do deski do krojenia (patelnia rezerwy) i odstawić 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
4
Podczas gdy stoi wieprzowina, wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni, a następnie dodać sok z granatów na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zredukowane do około 2/3 szklanki, o 3 protokół (jeśli strona patelni zaczyna się przypalić, zmniejszyć ogień do umiarkowanego). Wymieszać skrobię kukurydzianą z wodą i ubić do soku, a następnie gotować sos, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z GranatówSok Z Granatów
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
SokSok
SOSSOS
WodaWoda
WieprzowinaWieprzowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wyjąć z ognia i dodać ocet Sherry do smaku, następnie zawirować na maśle, aż włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet SherryOcet Sherry
MasłoMasło
6
Wlać sos przez sito o drobnych oczkach do miski i odcedzić tłuszcz. Doprawić solą. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
WieprzowinaWieprzowina
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
W porcji: 310 kalorii ,14g tłuszczu (4G tłuszczów nasyconych), 117mg cholesterolu, 388mg sodu, 10g węglowodanów, 1G błonnika, 36g białka
8
Dane Żywieniowe
9
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "

Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese

Polędwiczki wieprzowe w menu? Spróbuj sparować z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Rutini Coleccion Cabernet-Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Rutini Coleccion Cabernet-Malbec
Głęboka rubinowa czerwień. Duet odmian pochodzenia francuskiego owocuje harmoniczną i zrównoważoną czerwienią: Cabernet Sauvignon nadaje jej pełnoziarnisty charakter, a Malbec nadaje mieszance niuanse z miękkimi i słodkimi taninami, wzmacniając unikalne połączenie owocowych smaków i aromatów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia65
Magazyn