Polędwiczki wieprzowe z sosem z granatów
Polędwiczki wieprzowe z sosem granat może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1214 kalorii, 188g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Na $7.9 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony kminek, skrobię kukurydzianą, polędwiczki wieprzowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać skrobię kukurydzianą, możesz podążać za tym daniem głównym z Pudding Czekoladowy Ze Skrobi Kukurydzianej jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z sosem z granatu, Polędwiczki Wieprzowe Z Sosem Żurawinowo-Granatowym, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Salsą Granatową.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszać kminek, kolendrę, pieprz, cynamon i sól. Polędwiczki Pat suszyć i pogłębiać w mieszance przypraw aż równomiernie powlekane.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować wieprzowinę, obracając od czasu do czasu, aż mięso jest rumiane ze wszystkich stron i termometr umieszczony po przekątnej w środku każdej rejestry polędwicy 145 ° F, 20 do 25 minut.
Przenieść wieprzowinę szczypcami do deski do krojenia (patelnia rezerwy) i odstawić 10 minut.
Podczas gdy stoi wieprzowina, wylać i wyrzucić tłuszcz z patelni, a następnie dodać sok z granatów na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż zredukowane do około 2/3 szklanki, o 3 protokół (jeśli strona patelni zaczyna się przypalić, zmniejszyć ogień do umiarkowanego). Wymieszać skrobię kukurydzianą z wodą i ubić do soku, a następnie gotować sos, aż lekko zgęstnieje, 1 do 2 minut.
Wyjąć z ognia i dodać ocet Sherry do smaku, następnie zawirować na maśle, aż włączone.
Wlać sos przez sito o drobnych oczkach do miski i odcedzić tłuszcz. Doprawić solą. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem.
W porcji: 310 kalorii ,14g tłuszczu (4G tłuszczów nasyconych), 117mg cholesterolu, 388mg sodu, 10g węglowodanów, 1G błonnika, 36g białka
Zobacz pełną analizę danych żywieniowych tego przepisu "