Polędwiczki wieprzowe z jabłkami i cebulą

Polędwica wieprzowa z jabłkami i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 404 kalorie, 25g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, śmietany, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać jabłka granny smith można śledzić to danie główne z Easy Apple Crisp z masłem orzechowym Granola + gratis granola jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 33 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, Polędwiczki wieprzowe z jabłkami, oraz Polędwiczki wieprzowe z Podsmażonymi jabłkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°; wyłóż dużą blachę do pieczenia z folią i mgiełką w sprayu do gotowania. Ciepły olej na dużej patelni na dużym ogniu.
Posypać wieprzowinę solą i pieprzem i gotować, obracając szczypcami, aż rumiane ze wszystkich stron, 3 do 5 minut w sumie.
Przełożyć na blachę do pieczenia i pieczemy do momentu włożenia natychmiastowego termometru do najgrubszej części mięsa 68°, 15 do 18 minut.
Przełożyć wieprzowinę na deskę do krojenia, namiot z folią i odstawić na 5 minut.
Roztopić masło w tej samej patelni (nie myć ani nie wycierać patelni).
Dodaj jabłka i gotuj na średnim ogniu, często mieszając, aż zmiękną i zaczną brązowieć, 5 do 7 minut.
Zeskrobać do miski, dodać cebulę i tymianek na patelni, i smażyć, aż zmiękną, o 3 protokół.
Wlać cydr i śmietanę i doprowadzić do wrzenia, mieszając włączyć rumiane kawałki na dnie patelni. Gotować, często mieszając, aż sos zgęstnieje, około 5 minut.
Powrót jabłka na patelnię i ciepła przez, często mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Wieprzowinę pokroić w plasterki i podawać z sosem.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Malbec, Pinot Noir i Sangiovese to świetny wybór na polędwicę wieprzową. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Menage Trois Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Malbec]()
Menage a Trois Malbec
Nieodparta mieszanka jeżyn, jagód, ciemnych wiśni i odrobiny przypraw. Dzięki miękkim, okrągłym taninom i aksamitnemu wykończeniu to wino jest uosobieniem pasji.Idealne połączenie z grillowaną wieprzowiną, wędzonym łososiem i makaronem z sosem pesto.