Polędwiczki wieprzowe z figami i cebulą
Polędwiczki wieprzowe z figami i cebulą wymagają ok. 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 1287 kalorii, 189g białka, oraz 44g tłuszczu na porcję. Na 8,76 zł / porcja, ten przepis okładki 56% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis z prostych przepisów wymaga polędwiczek wieprzowych, soli,masła i figi mission. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 285 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 0%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Polędwiczki wieprzowe z figami i oliwkami, Polędwiczki wieprzowe ze szkliwioną cebulą, oraz Polędwiczki wieprzowe z cebulą i suszoną żurawiną.
Instrukcje
Solić polędwiczki wieprzowe i ustawić je w temperaturze pokojowej na 15-20 minut.
Piekarnik rozgrzać do 149°.
Cebulę pokroić w paski wzdłuż (od góry do końca korzenia).
Cięcie cebuli w ten sposób pomaga utrzymać kształt kawałków. (Zobacz, jak karmelizować cebulę dla wizualnego).
Polędwiczki Sear ze wszystkich stron:
Rozgrzać 3 łyżki masła na patelni na średnim ogniu. Polędwiczki osuszyć ręcznikami papierowymi.
Umieścić polędwiczki na patelni i zapiekać ze wszystkich stron, aż ładnie rumiane.
Zakończ gotowanie polędwic w piekarniku:
Wyjmij polędwiczki na patelnię odporną na działanie pieca i umieść w piekarniku w temperaturze 149°. gotuj przez 15-20 minut, aż natychmiastowy termometr odczytowy włożony do środka polędwiczek osiągnie140. następnie wyjmij z piekarnika i pozostaw.
Podsmażyć cebulę, dodać cukier i balsamiczny: podczas pieczenia polędwic, dodać cebulę do patelni podsmażonej wraz z drugą łyżką masła.
Posypać solą. Wrzucić do połączenia i smażyć przez 3-4 minuty.
Dodać cukier i ocet balsamiczny, i wymieszać ponownie. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować przez 15 minut.
Dodać rozmaryn i figi: gdy cebula zmięknie i rumiane, dodać rozmaryn i figi. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiego i wymieszać, aby połączyć. Sauté 2 minuty, często mieszając.
Wymieszać z natką pietruszki i sokiem z cytryny.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polędwiczki wieprzowe pokroić w plastry o grubości 1/4 cala i podawać razem z cebulą i figami.