Polędwiczki wieprzowe w ziołach z kremową polentą
Polędwica wieprzowa powlekana ziołami z kremową polentą może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury dania głównego. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.48 za porcję. Jedna porcja zawiera 249 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cebulę, polentę, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć polentę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Lemon Polenta jako deser. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie ziołowym, Świeże ziołowe steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym, oraz Polędwica Wieprzowa W Panierce Tymiankowej dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować wieprzowinę, połącz pierwsze 9 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; zamknij i marynuj w lodówce przez noc lub do 2 dni.
Wyjąć wieprzowinę z worka.
Umieścić wieprzowinę na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut lub aż termometr zarejestruje 15
Wyjąć z piekarnika; przykryć i odstawić 10 minut przed krojeniem.
Aby przygotować polentę, podgrzej średni rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj cebulę i 2 ząbki czosnku; smażyć 2 protokół.
Dodać wino; gotować 5 minut lub aż płyn prawie wyparuje.
Dodaj 2 1/2 szklanki wody; zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 5 minut. Stopniowo dodawać polentę, stale mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 15 minut lub aż gęste i kremowe, często mieszając i stopniowo dodając pozostałe 2 1/2 szklanki wody. Wymieszać z masłem, 1 łyżeczką soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.