Polędwiczki wieprzowe Kalamata z rozmarynem
Polędwiczki wieprzowe Kalamata z rozmarynem to bezmleczne danie główne. Na 1,68 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 240 kalorii. Ten przepis służy 4. 27 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka rosołu z kurczaka, oliwki kalamatan, sól, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%. Podobne przepisy to Polędwiczki Wieprzowe Z Rozmarynem, Polędwiczki Wieprzowe Z Rozmarynem, oraz Polędwiczki Wieprzowe Z Rozmarynem.
Instrukcje
Funt mięsa do 1/4 cala grubości. W płytkiej misce, połączyć mąkę, sól i pieprz. Dredge wieprzowinę w mące do Płaszcz.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu. Gotować wieprzowinę na oliwie z oliwek, aż zbrązowieje, obracając raz.
Przełożyć mięso na rozgrzany talerz.
Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i dodaj rozmaryn i czosnek na patelnię.
Wlać wino i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż ciecz będzie gęsta.
Wlać bulion z kurczaka i gotować, aż objętość zmniejszy się o połowę. Wymieszać z oliwkami i skórką z cytryny.
Polać mięso sosem i podawać.
Polecane wino: Malbec, Pinot Noir, Sangiovese
Polędwica wieprzowa działa bardzo dobrze z Malbec, Pinot Noir i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir jest Świetne do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełniają mięsiste sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taniny malbec pary z tłustymi kawałkami i grillem. Możesz spróbować Vinan Alicia Las Compuertas Malbec. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![Vina Alicia Las Compuertas Malbec]()
Vina Alicia Las Compuertas Malbec
Intensywna czerwień z fioletowymi pasemkami. Niesamowite połączenie intensywności i precyzji. Ujawnia dojrzały owoc i słodki charakter jeżyny, śliwki i czerwonych owoców Marmolady. Dopełnia eleganckie nuty pieprzu, zatoki i cynamonu. Intensywne czarne owoce, duża amplituda i wyraźna suchość. Wyróżnia się delikatnymi Dojrzałymi i jedwabistymi taninami i zapewnia eleganckie i złożone odczucia w ustach. Starzenie się zwiększy złożoność wina.Idealny do sparowania z tłustym mięsem, mięsem dziczyzny, pikantnymi, wolno gotowanymi lub grillowanymi potrawami.