Polędwiczka Z Kremowym Sosem Czosnkowym
Jeśli masz około 50 minut do spędzenia w kuchni, polędwica z kremowym sosem czosnkowym może być świetnym przepisem bezglutenowym i דל פחמימות,znym do wypróbowania. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 636 kalorii, 30 g białka i 55 g tłuszczu każda. Za 5,05 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką ziarna pieprzu, olej roślinny, śmietanę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Niewiele osób tak naprawdę lubiło to danie główne. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pieczeń wołowa z czosnkiem i ziołami w kremowym sosie chrzanowym, Najlepsza polędwica wołowa z kremowym sosem musztardowym i Polędwica wieprzowa z kremowym sosem ziołowym.
Instrukcje
W blenderze połącz połowę musztardy, osiem ząbków czosnku i 1 łyżkę ziaren pieprzu; przykryj i piecz przez 1 minutę, od czasu do czasu skrobiąc boki.
Dodaj 1 łyżkę oleju; przetwarzać, aż powstanie pasta.
Rozsmarować na wołowinie.
Na dużej patelni rozgrzej pozostały olej na średnim ogniu. Brązowa wołowina, kawałek po kawałku, ze wszystkich stron.
Umieścić w płytkiej brytfance pokrytej sprayem kuchennym.
Piec bez przykrycia w temperaturze 400° przez 25–45 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wypieczonego termometr do mięsa powinien wskazywać 145°, średni – 160°, dobrze wysmażony – 170°).
Wyjmij na ciepły półmisek.
W międzyczasie posiekaj pozostały czosnek. W rondelku wymieszaj czosnek, śmietanę, śmietanę oraz pozostałą musztardę i ziarna pieprzu. Gotuj i mieszaj na małym ogniu, aż się rozgrzeje. Pokrój wołowinę; podawać z sosem.