Polędwiczka wieprzowa z rozmarynem i musztardą z karczochami, szalotką i wermutem
Rozmaryn i musztarda Schab z Baby karczochy, szalotka, i wermut Jus może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 59G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 485 kalorii. Na 5,24 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka cytryn, sól, szalotka, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Schab pieczony z hiszpańską cebulą i wermutem, Duszone karczochy i szalotki, oraz Schab Z Anyżu Gwiazdkowego Z Morelami I Szalotką.
Instrukcje
Wystarczy zetrzeć skórkę cytrynową (tylko żółtą część) z 1 cytryny, aby odmierzyć 2 łyżeczki. Zmielone skórki i 6 obranych ząbków czosnku, rozmaryn, sól i pieprz w moździerzu z pastą lub w mini procesorze do pasty.
Dodać musztardę; wymieszać aż do wymieszania.
Obraną cytrynę przeciąć na pół. Napełnij Duże 2/3 wody. Wycisnąć 1 lemonhalf do wody; dodać wyciśnięty pół cytryny rondel.
Posypać wodą z solą ibring do wrzenia.
W międzyczasie, pracując z 1 karczochemp raz, odetnij 1/3 Top karczocha. Odrywaj ciemne zewnętrzne liście, aż pozostaną tylko bladozielone liście. Korzystanie Obieraczka do warzyw, trimstem i wszelkie nierówne części wokół serca.Rub cięte krawędzie drugą obraną lemonhalf.
Umieścić w rondlu wrzącej słonej wody z cytryną. Gotować, aż karczochy sątender po przekłuciu nożem, o 8minutes.
Odcedzić; osuszyć. DO przodu: Musztardpaste i karczochy mogą być wykonane 1 dzień. Przykryć osobno i schłodzić.
Płaszcz 13 x 9 x 2-calowa patelnia do pieczenia z rozpylaczem.
Umieścić wieprzowinę, grubą stronę do góry, inpan. Przetrzyj pastę z musztardy na wierzchu i boczkach wieprzowiny.
Niech marynować w temperaturze pokojowej30 minut.
Umieść karczochy, 10 goździków bez skórki, szalotki i olej w mediumbowl.
Posypać solą i pieprzem, wymieszać i odstawić.
Rozgrzej piekarnik do 232°. pieczona wieprzowina dopochmur zaczyna brązowieć, około 20 minut.Zmniejsz ciepło do350. Ułóż karczochokemixture wokół wieprzowiny. Piecz do momentu natychmiastowego odczytu termometru włożonego do środka piany145, a warzywa są suszone, około 45 minut.
Przenieś wieprzowinę towork powierzchni; namiot z folią, aby ogrzaći niech odpocząć 15 minut.
Za pomocą szczeliny łyżka, transfervegetables do średniej miski; przykryć topeep ciepłe.
Umieść patelnię bezpośrednio na płycie kuchennej na średnim ogniu.
Dodać i doprowadzić do duszenia, zeskrobać wszelkie rumiane kawałki drewnianą łyżką.Dusić, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki, około 3 minut.
Dodaj bulion z kurczaka; dusićuntil zredukowany do skąpej 1/2 szklanki jus, o 3 minutach. Doprawić solą i pieprzem.
Pokroić wieprzowinę w plastry o grubości 3/4 cala; ułożyć na półmisku. Łyżka do warzyw dookoła.
Służyć, mijając jus obok.
W porcji: 435,2 kcal kalorii,
9% kalorii z tłuszczu, 18,3 g tłuszczu,
6 g tłuszczów nasyconych,