Polędwiczka wieprzowa w marmoladzie
Przepis na polędwiczkę wieprzową z marmoladą można przygotować w około 30 minut . Ten przepis bezglutenowy, bezmleczny, zgodny z dietą FODMAP i Whole 30 jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 1,48 USD za porcję . To danie główne ma 282 kalorie , 31 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką wodę, sól, pieprz i kilka innych składników, możesz go przygotować. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 61% , to danie jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Souffle z marmoladą z whisky i Sewilli , Ciasto migdałowe z marmoladą pomarańczową i Marmolada z cytrusów i pomidorów .
Instrukcje
Posyp wieprzowinę 1/2 łyżeczki soli i pieprzu.
Umieścić na kratce w płytkiej brytfannie.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 15 minut.
Wymieszaj marmoladę, wodę, imbir i resztę soli; polej nią wieprzowinę.
Piecz przez kolejne 10–15 minut lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 160°.
Odczekać 10 minut przed pokrojeniem.