Polędwiczka wieprzowa marynowana w kokosie

Polędwiczka wieprzowa marynowana w kokosie
Jeśli chcesz dodać do swojej kolekcji więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych, polędwica wieprzowa marynowana w kokosie może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 34 g białka, 29 g tłuszczu i łącznie 451 kalorii. Za 2,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Tylko nielicznym osobom to danie główne naprawdę smakowało. Udaj się do sklepu i kup liście pietruszki, czosnek, grubo mielony pieprz i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 70%. Podobne przepisy to polędwica wieprzowa marynowana w kokosie, polędwica wieprzowa marynowana i polędwica wieprzowa marynowana.

Instrukcje

1
W misce wymieszaj mleko kokosowe, imbir, curry, sok z limonki, anyż gwiazdkowaty, paprykę, pieprz, szkockie czapeczki i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
1/4 Chili Scotch Bonnet, Posiekana1/4 Chili Scotch Bonnet, Posiekana
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet2 Posiekane Chili Scotch Bonnet Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodać wieprzowinę i obtoczyć ją w marynacie. Przykryj miskę i marynuj w lodówce przez co najmniej 2 godziny, a maksymalnie 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wyjmij wieprzowinę z lodówki na 30 minut przed grillowaniem i osusz ją papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury, aby móc grillować pośrednio.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Posmaruj wieprzowinę olejem rzepakowym i posyp solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Połóż wieprzowinę bezpośrednio na ogniu i smaż, aż się zrumieni ze wszystkich stron, około 8 minut. Przenieś wieprzowinę do chłodniejszej części grilla i kontynuuj grillowanie, aż termometr włożony do środka wieprzowiny wskaże temperaturę 150 stopni F, czyli około 12 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych18 Kolosalnych Krewetek Z Ogonami, Obranych I Oczyszczonych
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Zdejmij wieprzowinę z grilla i odstaw na 10 minut. Pokrój w plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1
Połączyć w blenderze kolendrę, pietruszkę, cebulę, sok z limonki, oliwę z oliwek, sól, czosnek i scotch bonnet i zmiksować na gładką masę. Spróbuj i dodaj odrobinę miodu dla osłodzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Scotch WhiskeyScotch Whiskey
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Jeśli sos jest za gęsty, dodaj trochę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
3
Połóż zielony sos na pokrojonej wieprzowinie.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych6 Do 8 Gorących Ciastek, Podzielonych
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków

Składniki

2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)heaping tablespoon mild curry powderheaping tablespoon mild curry powder16Orzechy dowolne (posiekane)pakowane świeże liście kolendrypakowane świeże liście kolendry3(zima)starty świeży imbirstarty świeży imbir30Orzechy dowolne (posiekane)zapakowane świeże liście pietruszkizapakowane świeże liście pietruszki2goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany6goździkiczosnek drobno posiekanyczosnek drobno posiekany25Orzechy dowolne (posiekane)sliced green onion, green and pale green partsliced green onion, green and pale green part01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMiód, w razie potrzebyMiód, w razie potrzeby11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszernaSól koszerna907Orzechy dowolne (posiekane)polędwiczki wieprzowe, przycięte z nadmiaru tłuszczupolędwiczki wieprzowe, przycięte z nadmiaru tłuszczu1826 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki2(zima)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia11 funt cukinii,Hiszpańska paprykaHiszpańska papryka11 funt cukinii,Hiszpańska paprykaHiszpańska papryka0Scotch bonnet chile, choppedScotch bonnet chile, chopped0Scotch bonnet chile, choppedScotch bonnet chile, chopped2Scotch bonnet chiles, chopped, or 2 tablespoons Scotch bonnet hot sauceScotch bonnet chiles, chopped, or 2 tablespoons Scotch bonnet hot sauce2Scotch bonnet chiles, chopped, or 2 tablespoons Scotch bonnet hot sauceScotch bonnet chiles, chopped, or 2 tablespoons Scotch bonnet hot sauce11 funt cukinii,anyż Gwiaździsty mielonyanyż Gwiaździsty mielony1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenianiesłodzone mleko kokosoweniesłodzone mleko kokosowe

Polecane wino: Pinot Noir, Malbec, Sangiovese

Polędwiczka Wieprzowa bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Malbec i Sangiovese. Lekkie ciało Pinot noir doskonale nadaje się do chudych kawałków, średnio treściwe sangiovese uzupełnia mięsne sosy, gulasze i inne dania wieloskładnikowe, a pełne taninowe malbec łączy się z tłustymi kawałkami mięsa i grillem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Cupcake Vineyards Pinot Noir. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Winnice Cupcake Pinot Noir
Winnice Cupcake Pinot Noir
Wino to ma piękny granatowy odcień i mocny aromat czarnych wiśni, dojrzałych truskawek, czerwonych malin oraz nutę przypraw z kremowym finiszem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Magazyn