Polędwica wołowa ze Skordalią
Polędwica wołowa ze Skordalią może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 4,82 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 845 kalorii, 27g białka, oraz 78 g tłuszczu. Jeśli masz ziemniaki russet, czosnek, pietruszka, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polędwica wołowa inkrustowana pieprzem na pomidorze wołowym z kozim serem, smażoną cebulą i sosem z octu balsamicznego, Pieczona Polędwica Wołowa Rewelacja! Gdzie wołowina?, oraz Skordalia dla podobnych receptur.
Instrukcje
W naczyniu do pieczenia wymieszać oliwę z oliwek, pokrojony czosnek i majeranek.
Dodać wołowinę i obrócić do płaszcza, następnie przykryć i marynować w temperaturze pokojowej, obracając od czasu do czasu, 1 godzinę.
Tymczasem zrobić skordalia: rozbić i obrać ząbki czosnku; rozgrzać w małym rondlu z oliwą na małym ogniu do miękkości, około 12 minut. Tymczasem ziemniaki obrać i pokroić w kawałki. Przykryć wodą w rondlu, doprawić solą i dusić na średnim ogniu do miękkości, około 12 minut.
Przenieść ziemniaki do miski z łyżką szczelinową, zastrzegając wodę do gotowania i zacieru z masher ziemniaków.
Zmiksować migdały w robocie kuchennym, aż będą gładkie.
Dodać około połowy zmiękczonego czosnku, 1/2 szklanki oleju o smaku czosnkowym, 1/3 szklanki wody do gotowania ziemniaków, ocet i 3/4 łyżeczki soli; puree, aż będzie gładka.
Dodać ziemniaki i pulsować tylko do kremowego.
Przełożyć do miski i wymieszać z majerankiem i pietruszką.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjąć wołowinę z marynaty i zeskrobać czosnek (rezerwować marynatę).
Rozgrzać dużą patelnię żaroodporną na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę marynaty, następnie podsmażyć wołowinę, aż rumiane ze wszystkich stron, o 8 protokół.
Przenieść patelnię do piekarnika i piec, aż termometr włożony do środka rejestry wołowiny 125 stopni, o 15 protokół.
Przenieś do deski do krojenia i pozostaw 10 minut.
Wołowinę pokroić w plasterki i podawać ze skordaliami. Top z pozostałym olejem czosnkowym, zmiękczonym czosnkiem i więcej majeranku.