Polędwica wołowa z pieczarkami w sosie czosnkowo-maślanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj polędwicy wołowej i grzybów w sosie czosnkowym. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 490 kalorii, 45g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 6,74 zł / porcja, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Udaj się do sklepu i podnieś steki z polędwicy wołowej, bezalkoholowe wino, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wołowa z pieczarkami i sosem Espagnole, Pieczona polędwica wołowa z pieczarkami i sosem śmietanowym z białego wina, oraz Polędwica Wołowa Z Czosnkowym Masłem Ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 10-calowej patelni, stopić 1 łyżka masła na średnim ogniu.
Steki wołowe posypać solą i pieprzem. Gotować wołowinę na maśle 6 do 8 minut, obracając raz, aż do głębokiego brązu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu. Przykryć; gotować od 6 do 8 minut (wołowina będzie prawie gotowa i nadal gotować na stojąco).
Wyjąć wołowinę na talerz; przykryć, aby się ogrzać.
Zwiększ ciepło do średniego.
Dodaj 1 łyżkę pozostałego masła na patelnię.
Dodać grzyby i czosnek. Gotować 3 do 4 minut, mieszając raz lub dwa razy, aż do miękkości.
Dodaj wino. Gotować 4 do 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż zmniejszy się do około jednej trzeciej i mieszanina jest lekko gęsta.
Ubij pozostałe masło, 1 łyżkę na raz, w sosie z Wire trzepaczką tylko do stopienia.
Podajemy pieczarki i sos na wołowinie.