Polędwica wołowa w sosie grzybowym
Polędwica wołowa w sosie grzybowym może być właśnie sosem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 580 kalorii, 52g białka, oraz 38g tłuszczu. Na 7,15 zł za porcję, ten przepis okładki 28% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Przepis ten służy 2. Mieszanka mąki, zielonej cebuli, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jedna osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Polędwica wołowa z sosem grzybowym, Polędwica wołowa z pieprzem w sosie grzybowym, oraz Polędwica wołowa z sosem Grzybowo - czerwonym winem podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzać olej i 2 łyżki masła na średnim ogniu. Gotuj steki przez 6-7 minut z każdej strony lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądaną donalność (dla średnio rzadkich, termometr powinien odczytywać 145°; średni, 160°; dobrze zrobiony, 170°).
Wyjąć na półmisek; ogrzać.
Do garnka soków dodać grzyby, cebulę i pozostałe masło; podsmażyć, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj mąkę, sól i pieprz; stopniowo mieszaj bulion, aż będzie gładki.
W razie potrzeby dodać sos browning. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty lub do zgęstnienia.