Polędwica wieprzowa po hawajsku
Jeśli chcesz dodać więcej przepisów bezglutenowych i bezmlecznych do swojej kolekcji, hawajska polędwica wieprzowa może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera około 25 g białka , 4 g tłuszczu i łącznie 327 kalorii . Za 1,67 USD za porcję ten przepis pokrywa 23% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 8 osób. Sprawdza się dobrze jako danie główne. 89 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Jeśli masz brązowy cukier, cebulę, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz go zrobić. Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 25 minut . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 85% , to danie jest doskonałe. Polędwiczka wieprzowa owinięta boczkiem , wyśmienita pieczona polędwiczka wieprzowa z pieczarkami i sałatką pomidorową oraz grillowana polędwiczka wieprzowa z imbirem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
Umieść polędwicę wieprzową w płytkiej formie o wymiarach 9x13 cali; posyp brązowym cukrem, chili w proszku, czosnkiem w proszku i czarnym pieprzem.
Rozłóż konfiturę ananasową na polędwicy. Ułóż cebulę, pomarańczową paprykę i czerwoną paprykę na i wokół polędwicy.
Wymieszaj w małej misce sok z mandarynek i rozgniecionego ananasa; wlej co najmniej 1/2 szklanki soku.
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż polędwica nie będzie już różowa w środku, 45 do 60 minut. Na ostatnie 20 minut pieczenia nałóż mandarynki i ananasa na polędwicę. Termometr do natychmiastowego odczytu włożony w najgrubszą część wieprzowiny powinien wskazywać co najmniej 145 stopni Fahrenheita (63 stopnie Celsjusza).