Polskie Gołobki (Gawumpki)
Polskie Golobki (Gawumpki) to przepis bezglutenowy i bezmleczny, składający się z 20 porcji. Ta przystawka ma 406 kalorii, 27 g białka i 23 g tłuszczu na porcję. Za 1,42 USD za porcję ten przepis pokrywa 20% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 6 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką majeranek, ryż, mieloną wołowinę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 62% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także Polski Rugelach, Polska Zapiekanka i Polski Drób.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Zagotuj duży garnek wody. Gotuj kapustę, aż liście opadną.
Wyjmij liście z wody, gdy się odkleją i odłóż na bok.
Na dużej patelni rozpuść margarynę. Gotuj cebulę na margarynie, aż będzie przezroczysta, od 5 do 7 minut.
W misce wymieszaj ugotowaną cebulę, mieloną wołowinę, kurczaka z zupą ryżową, ryż, jajka, majeranek, sól i pieprz.
Weź liść kapusty, połóż go na płasko i odetnij najgrubszą część w kierunku spodu liścia, aby łatwiej było go zwinąć; powtórz ze wszystkimi liśćmi. Weź ciemniejsze zewnętrzne liście i wyłóż nimi dno brytfanny.
Nałóż porcję mieszanki mięsa wołowego na liść i owiń go wokół mieszanki, całkowicie otaczając mięso. Powtarzaj tę czynność, aż wykorzystasz całą mieszankę wołową. W naczyniu żaroodpornym ułóż faszerowane liście kapusty. Na wierzch połóż pozostałe liście kapusty. Przykryj brytfannę folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę 45 minut.
Zdejmij folię aluminiową, zdejmij górną warstwę dodatkowych liści kapusty i zalej nadziewane liśćmi zupą grzybową. Wymień górne liście kapusty, włóż brytfannę do piekarnika i kontynuuj pieczenie, aż zupa będzie gorąca, około 15 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti można łączyć z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
![Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano]()
Medici Ermete Koncert Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień z przyjemnymi aromatami, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Na podniebieniu miękkie i świeże.