Polpette di Vitello, Tonnato Style
Need a dairy free main course? Polpette di Vitello, Tonnato Style może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 3,82 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 523 kalorie, 60g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Mieszanka octu winnego, naprawdę olej anchois, szałwia ogrodowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Vitello Tonnato Burger, Pieczeń cielęca na zimno-Vitello Tonnato z szybkowaru|, oraz Piccato Di Vitello.
Instrukcje
Zacznij od sosu tonnato, ułatwi to, jeśli zrobisz to pierwszy. W misce małego robota kuchennego dodaj dwa jajka - - - rezerwując dwa jajka na polpette i zacznij przetwarzać tak, jakbyś robił majonez (w rzeczywistości jesteś), stopniowo wlewając do połowy lub więcej oliwy z oliwek z uruchomionym silnikiem. Kiedy zatrzyma się majonez i dodać tuńczyka i anchois i tylko mały plusk octu. Pulsuj, aż będzie gładka i kremowa.
Przecedzić sos przez grube sito, takie jak tamis. Odstawić do dużej miski.
Na kulki mięsne; podrzeć chleb i posypać zimną wodą i białym octem, aby go zmiękczyć.
Szałwię drobno posiekać. Są do tego narzędzia; albo bardzo ostry nóż, albo jeszcze lepsza mezzaluna.
W dużej misce, w której możesz zmieścić obie ręce, połącz mięso, jajka, szalotkę i szałwię. Wyciśnij z chleba tyle płynu, ile się da i przetrzyj go umytymi rękami do mieszanki mięsnej. Sól morska byłaby dobra. Pieprz też mielony.
Dostać garnek wrzącej wody, dodać sól i zmniejszyć do gotowania na wolnym ogniu. Tymczasem (bał tymczasem), tworzą mieszankę cielęcą w małe, bardzo małe klopsiki. Wielkości piłeczki do ping ponga.
Dodaj tylko odrobinę octu do gotującej się wody. Pracując tylko jeden lub dwa na raz na początku dodaj klopsiki do płynu do kłusowania. Utrzymuj ciepło na stałym wolnym ogniu. Po około 15 minutach łyżką jedną wyjąć i sprawdzić doness. Muszą być gotowane przez całą drogę. Po ich zakończeniu czerpać na patelni arkusza odpocząć na minutę lub tak.
Teraz kapary. Kupiłeś naprawdę najwyższej klasy kapary pakowane w sól, prawda? Dobrze, pozwól im moczyć się w zimnej wodzie. Kiedy przygotujesz się do talerz rzeczy, ostrożnie spuścić wodę za pomocą rąk lub sitka. Kapary są tam, aby zakończyć talerz.
Teraz, na każdym talerzu przystawki chochli trochę sosu, rozrzucić kilka kaparów i dodać schłodzone klopsiki. E voila!