Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy
Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.2 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz 18 litrów wody, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wiele osób stworzyło ten przepis, a 1821 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Polenta, pieczone warzywa i pieprzowe chipsy parmezan, Kurczak ze świeżą kukurydzą, pomidorami i kremową polentą, oraz Bezglutenowe ciasto do pizzy wykonane z polenty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać łyżkę parmezanu w rundzie na wyłożonej silikonem lub pergaminem blasze do pieczenia i lekko poklepać. Powtórz z pozostałym serem, rozstaw łyżki około 1/2 cala od siebie (powinieneś mieć od 8 do 10 kopców).
Piec przez 3 do 5 minut lub do złotego i chrupiące. Super.
Pomidory, czosnek i bazylia wymieszać w małej misce.
Posypać szczyptą soli i wymieszać z oliwą z oliwek; odstawić.Polenta umieścić w średnim rondlu z wodą i solą; ubijać, aby wyeliminować grudki.Umieścić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką. Mieszanina powinna zagęścić się i zacząć bąbelkować jak lawa.Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego i przykryj. Polenta dusić, pokryte, na małym ogniu, mieszając co 10 minut, aż gotowe. Wymieszaj z dna garnka, aby zagęszczona polenta nie przypaliła się. Polenta zostanie wykonana w ciągu około 20 do 45 minut, w zależności od mielenia.
Dodać masło i ser. Smak i dodać sól, jeśli to konieczne, i świeżo zmielony pieprz.
Podawać w szerokich miseczkach, tworząc studnię w środku. Łyżka mieszanki pomidorowej do studni i podawać od razu z parmezanem chipsy.