Polenta zapiekana z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym

Polenta zapiekana z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym
Polenta smażona na patelni z pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis ma 225 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz gałązki bazylii, sól, polenta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Polenta Zapiekana Z Pikantnym Sosem Pomidorowym, Steki z tuńczyka zapiekane w sosie pomidorowo-szpinakowym, oraz SOS pomidorowo-bazyliowy z polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieść naczynie do pieczenia 15x10x2-inchglass na obramowanej blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
3
Połącz 8 szklanek wody, 3 łyżki oliwkiolej i 2 łyżeczki soli w naczyniu. Graduallimix in polenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Umieść blachę do pieczenia z polentą woven.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
5
Piec polenta 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Dodajemy pieprz i mieszamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
7
Piec 20 minut. Ponownie wymieszać i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Piec do polentybardzo grube, o 20 minut dłużej. Coolpolenta do temperatury pokojowej, 1 do 2 godzin (polenta stanie się jędrna). Za pomocą metalspatula, naciśnij polenta Całym do parzystości. DO przodu: może być wykonany 2 dni. Przykryć folią; schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
10
Pokrój polentalengthwise na 4 paski.
11
Pokrój każdy pas poprzeczny na 6 kwadratów.
12
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Pracując w zegarach, dodaj kwadraty polenty. Sautéuntil ostry i zaczyna kolor, o 8 minut na stronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
13
Przenieść polenta tosmall blachy do pieczenia; miejsce w piekarniku keepwarm. Powtórz z pozostałą polentą, dodając olej do patelni w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Podziel polentę między płytki. Top z ciepłym pikantnym sosem pomidorowo-bazyliowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
15
W razie potrzeby udekoruj gałązkami świeżej bazylii.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii1 Szklanka Mocno Upakowanych Liści Bazylii
16
* Sprzedawane w niektórych supermarketach oraz w sklepach naturalfoods i na rynkach włoskich. Jeśli jest dostępny, zastąp równą ilość zwykłej żółtej mąki kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Kukurydziana żółtaMąka Kukurydziana żółta
1
Czerwień o średniej barwie
2
Włoskie wino świetnie komponuje się z pikantnym sosem.Jeden do wypróbowania: Montresor NV "Il Veronese" Valpolicella ($14), piękny czerwony blend z smakami suszonych owoców i nutami wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone OwoceSuszone Owoce
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn