Polenta z pieczarkami dymnymi Ragout
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Polenta z dymnym Ragout grzyby może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 302 kalorie, 13g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Na 4,84 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, ząbki czosnku, côtes du rhône i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Polenta z grzybowym Ragoutem, Ragout grzybowy z polentą, oraz Kremowy ragout z polentą i grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować polentę, połącz pierwsze 4 składniki w naczyniu do pieczenia 13 x 9 cali, dobrze mieszając.
Piec w temperaturze 350 przez 1 godzinę lub do momentu wchłonięcia płynu. Przykryj polentę i utrzymaj ciepło.
Aby przygotować ragout, podczas gdy polenta piecze, rozgrzać olej w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, i smażyć 5 minut lub do miękkości.
Dodać grzyby i 1/2 łyżeczki soli; gotować 10 minut lub aż grzyby uwolnią wilgoć i zaczną brązowieć, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj wino, chiles, oregano i czosnek. Zmniejszyć ogień do medium i gotować 1 minutę lub aż płyn odparuje, stale mieszając. Wymieszać pomidory i gotować na małym ogniu 15 minut lub aż mieszanina lekko zgęstnieje, mieszając od czasu do czasu.
Łyżka ragout na polenta; posypać równomiernie serem.
Piec w 350 przez 15 minut lub aż ser zacznie się topić.