Polenta z kukurydzą i zieloną salsą
Polenta z kukurydzą i zielonym salsan to meksykańska przystawka. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 532 kalorie, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food wymaga awokado, oliwy z oliwek, kolendry i wegetariańskiego sera. 44 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 91%. Spróbuj Griddled Polenta ciasta i pikantne krewetki Chipotle, Jalapeno-Jack Polenta Cakes With Cilantro Corn Salsa, oraz Czarny łosoś z serowym Polentanem i pikantną brzoskwinią + Salsa kukurydziana dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotować 1,5 litra wody. Stale mieszając wodę drewnianą łyżką, zanurz polentę w stałym strumieniu. Obniżyć ciepło tak polenta nie jest rozpryskiwania zbyt dużo, a następnie gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 min. W międzyczasie wyłóż tacę o wymiarach 40 x 30 cm z pergaminem do pieczenia. Kukurydzę, chili i starty ser wymieszać w polencie z 2 łyżkami soli, a następnie łyżką na tacę.
Rozłóż na szorstki prostokąt, upewniając się, że polenta jest szczelnie zapakowana i nie ma luk. Przykryj innym arkuszem pergaminu do pieczenia i płaską blachą do pieczenia, a następnie top z puszek lub słoików do prasowania i spłaszczyć polenta podczas chłodzenia go w lodówce przez co najmniej 2 godziny, lub do dnia.
Przed grillowaniem wymieszaj awokado, ogórek, dymkę, kolendrę, limonkę i 2 łyżki oleju z przyprawami.
Rozgrzać grilla (lub patelnię), przyciąć krawędzie z zestawu polenta do neaten, a następnie pokroić na 12 klinów.
Posmaruj obie strony każdego klina odrobiną pozostałego oleju i grilluj lub grilluj przez 5 minut z każdej strony, aż do zwęglenia i rozgrzania.
Podawać kilka klinów na osobę, zwieńczona hojną łyżką masywnej zielonej salsy.