Polenta z kukurydzą i zieloną salsą

Polenta z kukurydzą i zieloną salsą
Polenta z kukurydzą i zielonym salsan to meksykańska przystawka. Na 1,78 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 532 kalorie, 13g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food wymaga awokado, oliwy z oliwek, kolendry i wegetariańskiego sera. 44 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 91%. Spróbuj Griddled Polenta ciasta i pikantne krewetki Chipotle, Jalapeno-Jack Polenta Cakes With Cilantro Corn Salsa, oraz Czarny łosoś z serowym Polentanem i pikantną brzoskwinią + Salsa kukurydziana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu zagotować 1,5 litra wody. Stale mieszając wodę drewnianą łyżką, zanurz polentę w stałym strumieniu. Obniżyć ciepło tak polenta nie jest rozpryskiwania zbyt dużo, a następnie gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 10 min. W międzyczasie wyłóż tacę o wymiarach 40 x 30 cm z pergaminem do pieczenia. Kukurydzę, chili i starty ser wymieszać w polencie z 2 łyżkami soli, a następnie łyżką na tacę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozłóż na szorstki prostokąt, upewniając się, że polenta jest szczelnie zapakowana i nie ma luk. Przykryj innym arkuszem pergaminu do pieczenia i płaską blachą do pieczenia, a następnie top z puszek lub słoików do prasowania i spłaszczyć polenta podczas chłodzenia go w lodówce przez co najmniej 2 godziny, lub do dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
3
Przed grillowaniem wymieszaj awokado, ogórek, dymkę, kolendrę, limonkę i 2 łyżki oleju z przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
DymkaDymka
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1/2 Funta Piersi Z Indyka1/2 Funta Piersi Z Indyka
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
4
Rozgrzać grilla (lub patelnię), przyciąć krawędzie z zestawu polenta do neaten, a następnie pokroić na 12 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Posmaruj obie strony każdego klina odrobiną pozostałego oleju i grilluj lub grilluj przez 5 minut z każdej strony, aż do zwęglenia i rozgrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Podawać kilka klinów na osobę, zwieńczona hojną łyżką masywnej zielonej salsy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka) Salsa Verde W PuszkachPuszka) Salsa Verde W Puszkach

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować win Tudor Balo Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 68 dolarów za butelkę.
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Wina Tudor Winnica Balo Pinot Noir
Rok 2007 był uważany za najlepszy rocznik, jaki mogliśmy zobaczyć za życia w Kalifornii. Ten szczególny pinot noir Z Anderson Valley pochodzi z Winnicy Balo, która znajduje się bezpośrednio po drugiej stronie drogi od winnicy Golden Eye i winnicy. Winnica jest jednym z rzadkich miejsc pinot noir, który nalega na chęć produkcji ogromnych win. Owoce i struktura są ogromne. To wino pięknie się starzeje przez kolejne 20 lat. Ciesz się teraz lub kup skrzynkę do picia w ciągu następnej dekady lub dwóch.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn