Polenta z kiełbasą Ragu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj polenty z kiełbasą Ragu. Jedna porcja zawiera 613 kalorii, 24g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.96 za porcję. 7 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka wina, liści tymianku, nasion kopru włoskiego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ragu z pieczarkami i kiełbasą z polentą, Kiełbasa ragù na kremowej Polencie, oraz Ragu z pieczarkami i kiełbasą z polentą.
Instrukcje
W średnim rondlu doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodać mąkę kukurydzianą w cienkim strumieniu, stale mieszając. Obniżyć ogień na wolnym ogniu, doprawić solą i gotować 5 do 7 minut, aż do konsystencji gęstej płatków owsianych.
Wlać polentę do czystego, ale nie nasmarowane 9 przez 13-calowe naczynie do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia 30 protokół.
Tymczasem, w 12 do 14-calowej patelni, podgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek na dużym ogniu, aż tylko palenie.
Dodać kiełbasę i gotować na dużym ogniu, aż zacznie brązowieć we własnym tłuszczu.
Odcedzić nadmiar tłuszczu i wymieszać czosnek, cebulę, marchew, 1/2 tymianku, 1/2 oregano, nasiona kopru włoskiego, białe wino i pomidory i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i gotować, odkryte, 20 minut, aż mieszanina ma gęstą konsystencję ragu. Wymieszać z pozostałym tymiankiem i oregano.
W międzyczasie rozgrzej grill lub brojlery.
Pokrój polentę na ćwiartki, a następnie połówki każdej ćwiartki po przekątnej, aby uzyskać 8 klinów.
Posmaruj kliny z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek, Ustaw na grillu i gotuj, aż lekko zwęglone i chrupiące, o 10 protokół.
Podziel kliny polenta równo między 4 rozgrzane talerze obiadowe, top z chochlą ragu i podawać natychmiast.