Polenta z kiełbasą i sosem grzybowym
Polenta z kiełbasą i sosem grzybowym to bezglutenowe danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 768 kalorii, 36g białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 3,68 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz parmezan, wodę, grzyby i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 43 minuty. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 86%. Spróbuj Ragu z pieczarkami i kiełbasą z polentą, Ragu z pieczarkami i kiełbasą z polentą, oraz Parmezan-polenta z kiełbasą-Ragoût grzybowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć osłonki z kiełbasy. Gotować kiełbasę w holenderskim piekarniku na średnim ogniu, aż rumiane, mieszając do kruszonki.
Dodaj paprykę i cebulę; gotować 3 protokół lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu.
Dodać grzyby i czosnek; gotować 5 minut lub aż warzywa będą miękkie, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z wodą, suszonymi pomidorami i pokruszonymi pomidorami; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 10 minut.
Dodaj włoską przyprawę i czarny pieprz; gotuj na wolnym ogniu 5 minut.
Tymczasem podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Pokrój plastry polenta sprayem do gotowania; dodaj do patelni. Gotować 4 do 5 minut z każdej strony lub aż rumiane.
Umieścić 2 plastry polenta na każdym z 4 talerzy; top każdy z 3/4 szklanki sosu i 3/4 łyżeczki sera.