Polenta Torta
Ten przepis służy 8. Jeśli 58 centów za porcję spada w budżecie, Polenta Torta może być niesamowite bezglutenowe przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 235 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz masło, sól koszerną, ser truflowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Polenta Torta, Carne Asada Torta (Poc Chuc Torta), oraz Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy.
Instrukcje
Doprowadzić 7 1/2 szklanki wody do wrzenia w dużym garnku na dużym ogniu.
Dodaj 1 1/2 łyżki. sól i liście laurowe.
Ubijając stale, stopniowo dodawać polentę. Zmniejsz ciepło do średniego i gotuj, często ubijając, aż mieszanina zacznie gęstnieć,a następnie dostosuj ciepło, aby utrzymać delikatny pęcherzyk. Gotować, mieszając od czasu do czasu solidną gumową szpatułką i zgarniając garnek, aż polenta będzie gęsta i kremowa, a ziarna zmiękną, 30 do 45 minut. Jeśli stanie się zbyt sztywny, aby łatwo wymieszać, dodaj trochę wrzącej wody.
Roztopić 3 łyżki. masło na patelni średnio nieprzywierającej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, często mieszając, do miękkości i bladego złota, około 20 minut.
Usuń liście laurowe z polenty. Cebulę wymieszać i doprawić solą do smaku.
Masło 13 na 9 na 2 cale. naczynie do pieczenia obficie.
Wlać jedną trzecią polenty do naczynia, rozprowadzając równomiernie. Wierzch z połową truflowanego sera.
Dodaj kolejną jedną trzecią polenty, a następnie pozostały truflowany ser. Dollop pozostałą polentę na wierzchu i równomiernie rozprowadzić.
Posypać parmezanem i kropką z pozostałą 1 łyżką. masło.
Piec tortę do średniego brązu, bulgotanie na brzegach, i gorące w dotyku, 40 do 45 protokół.
Ostudzić, a następnie schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Pokrój tortę w małe prostokąty (około 1 1/2 na 2 cale.) i przełożyć na blachę do pieczenia. Broil 4 cali od ciepła, aż rumiane i chrupiące, o 5 protokół.
Wykonaj z wyprzedzeniem: przez osłonę kroku z folią i schłodzić kilka godzin lub przez noc.