Polenta pieczona ze szpinakiem i kozim serem
Pieczona polenta ze szpinakiem i kozim serem wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 18g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.76 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. 159 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, pomidorów, szpinaku i oliwy z oliwek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Sałatka Szpinakowa Z Kozim Serem, Migdałami I Grzankami Polenta, Pieczony szpinak, pomidor i kozi ser, oraz Pieczarkowy szpinak i kozi ser jajka pieczone są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz 7 i zagotować czajnik. W misce wymieszaj czosnek i pomidory z przyprawami, a następnie wlej do dużego naczynia do pieczenia.
Umieść szpinak w dużym durszlaku i zalej wrzącą wodą, aż zwiędnie. Spłucz w zimnej wodzie i wyciśnij cały nadmiar wody, jaki możesz wycisnąć dłońmi. Z grubsza posiekać, doprawić i rozsypać na wierzchu pomidorów.
Pokrój polentę, a następnie nakładaj na szpinak.
Skropić olejem i piec w piekarniku przez 10-15 minut. Rozsypać ser i wrócić do piekarnika na 5 minut więcej, lub aż ser jest złoty i bulgotanie.