Polenta pieczona ze szpinakiem i kozim serem

Polenta pieczona ze szpinakiem i kozim serem
Pieczona polenta ze szpinakiem i kozim serem wymaga z grubsza 40 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 592 kalorie, 18g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.76 za porcję. Sprawdza się jako danie główne. 159 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i lacto ovo Wegetariańskie dieta. Ten przepis z BBC Good Food wymaga ząbków czosnku, pomidorów, szpinaku i oliwy z oliwek. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 98%. Ten wynik jest niesamowity. Sałatka Szpinakowa Z Kozim Serem, Migdałami I Grzankami Polenta, Pieczony szpinak, pomidor i kozi ser, oraz Pieczarkowy szpinak i kozi ser jajka pieczone są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik rozgrzać do 220C / 200C wentylator / Gaz 7 i zagotować czajnik. W misce wymieszaj czosnek i pomidory z przyprawami, a następnie wlej do dużego naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Umieść szpinak w dużym durszlaku i zalej wrzącą wodą, aż zwiędnie. Spłucz w zimnej wodzie i wyciśnij cały nadmiar wody, jaki możesz wycisnąć dłońmi. Z grubsza posiekać, doprawić i rozsypać na wierzchu pomidorów.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Pokrój polentę, a następnie nakładaj na szpinak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
Jajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika JajJajka, Lekko Ubite Lub 1/2 Szklanki Zamiennika Jaj
4
Skropić olejem i piec w piekarniku przez 10-15 minut. Rozsypać ser i wrócić do piekarnika na 5 minut więcej, lub aż ser jest złoty i bulgotanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia69
Magazyn