Polenta i kurczak Tartlets
Polentan i Tartlets z kurczaka to bezglutenowe hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 598 kalorii, 19g białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.48 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz natychmiastową polentę, pieprz, żurawinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Tartaletki z kurczaka chrzan, Curry kurczak i ryż Tartlets, oraz tartaletki chlebowe, szybkie tartaletki chlebowe z serem ziemniaczanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: foremka do ciastek o średnicy 2 cali
Dla tartlets: zrobić polenta zgodnie z instrukcją opakowania. Tuż przed zakończeniem zagęszczania polenty dodaj śmietanę, sól i pieprz.
Wlać polentę na wysmarowaną, obramowaną blachę do pieczenia. Odstawić do ostygnięcia i ujędrnienia, około 30 minut.
Do polewy: w średniej misce, połączyć kurczaka, pesto, sól i pieprz. Wymieszać, aby połączyć.
Do montażu: Za pomocą 2-cala średnicy zapiekanki foremki do ciastek, pokroić polenta w tartlet kształty, o 24, i umieścić je na półmisku. Na wierzchu każdą tartlet polenta łyżką kurczaka. Kurczaka polać kilkoma suszonymi żurawinami.