Polenta Gnocchi W Stylu Rzymskim
Rzymskim stylu Polenta Gnocchi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 776 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim, Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), oraz Karczochy, Styl Rzymski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko płaszcz 8-x 10-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek. Pokrój polentę na plasterki o grubości 1/2 cala; ułóż plasterki w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Podgrzać rondel 2-quart na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i zmiażdżony ząbek czosnku na patelni. Gotować, aż czosnek będzie miękki (2-3 minuty).
Dodaj pokruszone pomidory, suszone oregano, sól i 1/4 szklanki posiekanej świeżej bazylii na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować do grubości (o 10 protokół). Łyżka sosu pomidorowego na polenta; posypać świeżą mozzarellą i Parmigiano-Reggiano.
Piec do bąbelków i złota (20-25 minut).
Udekorować posiekaną bazylią; podawać.