Polenta Gnocchi W Stylu Rzymskim

Polenta Gnocchi W Stylu Rzymskim
Rzymskim stylu Polenta Gnocchi może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 2,39 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 776 kalorii, 24g białka, oraz 29g tłuszczu. Jeśli masz parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek, bazylię i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Dziś Kolacja: Polenta ze szpinakiem w stylu rzymskim, Gnocchi alla romana (Roman Semolina Gnocchi), oraz Karczochy, Styl Rzymski dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Lekko płaszcz 8-x 10-calowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek. Pokrój polentę na plasterki o grubości 1/2 cala; ułóż plasterki w jednej warstwie w naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Podgrzać rondel 2-quart na średnim ogniu; dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek i zmiażdżony ząbek czosnku na patelni. Gotować, aż czosnek będzie miękki (2-3 minuty).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Dodaj pokruszone pomidory, suszone oregano, sól i 1/4 szklanki posiekanej świeżej bazylii na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować do grubości (o 10 protokół). Łyżka sosu pomidorowego na polenta; posypać świeżą mozzarellą i Parmigiano-Reggiano.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokruszone PomidoryPokruszone Pomidory
świeża Mozzarellaświeża Mozzarella
Suszone OreganoSuszone Oregano
Sos PomidorowySos Pomidorowy
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
PolentaPolenta
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec do bąbelków i złota (20-25 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Udekorować posiekaną bazylią; podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn