Polenta Glazurowana Z Gorącym Dżemem Jagodowym
Glazurowana Polenta z gorącym dżemem jagodowym może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 230 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką mleko, masło, brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Dżem Wiśniowy, Naleśniki Z Jagodami Polenta, oraz Muffinki Jagodowe Polenta.
Instrukcje
Podzielić jagody równomiernie między 4 (4-uncji) małych miseczek lub ramekins.
Posypać 1/2 łyżeczki cukru granulowanego; odstawić.
Polenta i mleko połączyć w średnim rondlu na średnim ogniu; gotować 5 minut lub aż gładkie i gorące, mieszając trzepaczką.
Wyjmij mieszaninę polenty z ognia; wymieszaj 1 1/2 łyżki granulowanego cukru, masła, wanilii i soli.
Podzielić mieszaninę polenta na owoce w miseczkach; posypać 1 łyżeczka brązowego cukru na każdej misce.
Umieścić Miski na blasze do pieczenia. Broil 1 minutę lub do roztopienia cukru.