Polenta Bites z karmelizowanymi grzybami
Polenta Bites z karmelizowanymi grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 89 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 50 i kosztuje 29 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz sól mieloną, wino, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Polenta z karmelizowanymi pieczarkami, Marinara + jajka sadzone i kozi ser, Karmelizowana Kapusta Na Kremowej Polencie, oraz Karmelizowana tarta z cebulą i polentą.
Instrukcje
Ugotować polentę: w średnim, ciężkim garnku na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia śmietanę, wywar, sól i gałkę muszkatołową.
Dodaj polentę stopniowo, stale ubijając. Gdy mieszanina zgęstnieje, Przełącz na drewnianą łyżkę i wyreguluj ciepło, aby utrzymać gołe gotowanie na wolnym ogniu. Gotować, często mieszając, aż będzie gęsty, gładki i kremowy, około 15 minut.
Dodać parmezan i wymieszać. Utrzymuj polentę w cieple na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Jeśli polenta wyschnie, gdy siedzi, wymieszaj około 1/4 szklanki ciepłego wywaru lub śmietany.
Podsmażyć grzyby: na średniej patelni na dużym ogniu, rozgrzać oliwę z oliwek. Gdy olej jest gorący, posypać grzybami w jednej warstwie. Nie mieszaj ich!
Niech skwierczą, aż karmelizowane na dole, o 2 protokół. Gdy spody są karmelizowane, wrzucić je raz i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Nadal gotować bez mieszania przez około 5 minut. Pieczarki doprawiamy solą i pieprzem.
Dodać masło i gotować, aż zacznie brązowieć, a następnie dodać czosnek. Nadal gotować, aż czosnek zacznie brązowieć.
Dodać tymianek i gotować przez około 10 sekund.
Dodać sok z cytryny i gotować, aż płyn odparuje.
Dodajemy Wino i gotujemy na wolnym ogniu, aż grzyby będą polane sosem.
Dodać natkę pietruszki. Następnie wymieszać i wyjąć patelnię z ognia.
Umieść lub wymieszaj około 1 łyżki ciepłej polenty na łyżkę.
Umieścić około 1/2 łyżeczki grzyba na wierzchu polenty.
Dekoruj startym parmezanem.