Poire Belle Helene

Poire Belle Helene
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Poire Belle Helene. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 2003 kalorie, 30g białka, oraz 135 g tłuszczu. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, mleko, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niesłodzoną czekoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Surowe Ciasto Brownie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gruszki Belle Helene, Gotowane gruszki z sosem czekoladowym i lodami Vanillan {aka Poires Belle-Hélène}, oraz Gruszka, Poire dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby złożyć Poire Belle Helene, umieść gałkę lodów czekoladowych na dnie użyj szklanki lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
2
Polać lodami sosem czekoladowym, a następnie ułożyć gruszkę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
3
Na wierzch gruszki skropić sosem czekoladowym, a na wierzch bitą śmietaną i kolejną mżawką sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Wlać wodę, cukier, skórkę z cytryny i sok z cytryny do niereaktywnego 4-kwartowego rondla o dużym dnie i umieścić na średnim ogniu. Za pomocą ostrego noża pokroić ziarenka wanilii na pół wzdłuż. Oddziel nasiona od skórek, skrobając ostrze noża wzdłuż środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Dodaj nasiona i skórki do mieszanki i kontynuuj podgrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Gruszki obieramy i rdzewiejemy, ale nie dzieląc ich o połowę. Odklejanie gruszek od spodu zachęci ciecz kłusowniczą do przedostania się do wnętrza gruszki i pomoże jej równomiernie gotować wewnątrz i na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
7
Dodać gruszki do mieszanki cytrynowej i doprowadzić do wrzenia. Gdy osiągnie wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez około 1 godzinę. Nie rozgotowywać gruszek, powinny być na tyle miękkie, aby łatwo przebić je drewnianym szpikulcem lub wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Aby gruszki zanurzyć w cieczy i pomóc im równomiernie kłusować, należy wykonać pokrywkę z pergaminu, aby je przykryć. Aby zrobić pokrywę, Wytnij okrągły dysk z arkusza papieru pergaminowego, który jest nieco mniejszy niż średnica patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Nakładać papierową pokrywkę bezpośrednio na gruszki i płyn do kłusowania. Gdy gruszki są całkowicie gotowane, wlej je i płyn do kłusowania do czystego pojemnika. Będziesz potrzebował 1 całej gruszki do każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
10
Podgrzać mleko i posiekaną czekoladę razem w rondlu o grubym dnie 2-quart (dzięki temu mleko nie będzie się paliło) na średnim ogniu, aż bąbelki utworzą się wokół krawędzi patelni. Podczas gdy mleko jest ogrzewanie, połączyć cukier i żółtka jaj i ubijać, aż dokładnie włączone i grube. Temperuj mieszaninę jajek, wlewając do niej około połowę gorącego mleka i dobrze ubijając. Teraz wlej hartowaną mieszaninę jajek do pozostałego gorącego mleka i czekolady. Gotować na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, stale mieszając gumową szpatułką. Mieszanina zakończyła gotowanie, gdy jest wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część szpatułki, około 3 do 5 minut. Jeśli chcesz skrócić czas chłodzenia, możesz schłodzić bazę lodów czekoladowych nad łaźnią lodową. Gdy mieszanina jest chłodna, Zakręć ją w zależności od rodzaju używanej maszyny do lodów. Lody są gotowe, gdy są kremowe i gładkie, jak konsystencja lodów miękkich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CzekoladoweLody Czekoladowe
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Umieść lody w szczelnym pojemniku i przechowuj w zamrażarce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Neapolitańskie (w Kartonie)Lody Neapolitańskie (w Kartonie)
12
Wlać mleko do 2-litrowego rondla o grubym dnie, umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Kiedy się zagotuje, usuń mleko z ognia i zrób ganache, dodając posiekaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
13
Ubijamy dobrze, mieszając do krawędzi rondla, aby połączyć. Ganache powinien być jednorodny i gładki. Odłóż ganache na bok. W 1-quart heavy-bottomed rondel, połączyć śmietanę, masło i cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
14
Rondel umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Masło powinno być całkowicie stopione, a cukier całkowicie rozpuszczony. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, wlej krem do ciepłego ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
15
Umieścić sos na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Gdy sos czekoladowy gotuje, zacznie lekko zagęszczać. Gdy dojdzie do wrzenia, wyjmij go z ognia i wlej do czystej, suchej miski. Przykryć, umieszczając folię bezpośrednio na sosie, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
16
Niech sos czekoladowy ostygnie do temperatury pokojowej przed przechowywaniem w lodówce. Po wystygnięciu sos czekoladowy stanie się wystarczająco gęsty, aby można go było nabrać łyżką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego1-3/4 Szklanki Zimnego Mleka, Podzielonego
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia37
Magazyn