Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Poire Belle Helene. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 2003 kalorie, 30g białka, oraz 135 g tłuszczu. Na 5,21 zł za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką wodę, mleko, żółtka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać niesłodzoną czekoladę, możesz podążać za tym daniem głównym z Surowe Ciasto Brownie jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Gruszki Belle Helene, Gotowane gruszki z sosem czekoladowym i lodami Vanillan {aka Poires Belle-Hélène}, oraz Gruszka, Poire dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Aby złożyć Poire Belle Helene, umieść gałkę lodów czekoladowych na dnie użyj szklanki lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Czekoladowe
2
Polać lodami sosem czekoladowym, a następnie ułożyć gruszkę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
Połówki Gruszek W Syropie
3
Na wierzch gruszki skropić sosem czekoladowym, a na wierzch bitą śmietaną i kolejną mżawką sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Grubo Posiekane
Owocowy Roll-up (polecamy: Fruit By The Foot)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Połówki Gruszek W Syropie
4
Wlać wodę, cukier, skórkę z cytryny i sok z cytryny do niereaktywnego 4-kwartowego rondla o dużym dnie i umieścić na średnim ogniu. Za pomocą ostrego noża pokroić ziarenka wanilii na pół wzdłuż. Oddziel nasiona od skórek, skrobając ostrze noża wzdłuż środka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Do Smarowania Wkładki
Srebrne Nonpareile
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
Pasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
5
Dodaj nasiona i skórki do mieszanki i kontynuuj podgrzewanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka żelatyny W Proszku Bez Dodatków Smakowych
6
Gruszki obieramy i rdzewiejemy, ale nie dzieląc ich o połowę. Odklejanie gruszek od spodu zachęci ciecz kłusowniczą do przedostania się do wnętrza gruszki i pomoże jej równomiernie gotować wewnątrz i na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
7
Dodać gruszki do mieszanki cytrynowej i doprowadzić do wrzenia. Gdy osiągnie wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować na wolnym ogniu i niech gotować przez około 1 godzinę. Nie rozgotowywać gruszek, powinny być na tyle miękkie, aby łatwo przebić je drewnianym szpikulcem lub wykałaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
8
Aby gruszki zanurzyć w cieczy i pomóc im równomiernie kłusować, należy wykonać pokrywkę z pergaminu, aby je przykryć. Aby zrobić pokrywę, Wytnij okrągły dysk z arkusza papieru pergaminowego, który jest nieco mniejszy niż średnica patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Nakładać papierową pokrywkę bezpośrednio na gruszki i płyn do kłusowania. Gdy gruszki są całkowicie gotowane, wlej je i płyn do kłusowania do czystego pojemnika. Będziesz potrzebował 1 całej gruszki do każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Gruszek W Syropie
10
Podgrzać mleko i posiekaną czekoladę razem w rondlu o grubym dnie 2-quart (dzięki temu mleko nie będzie się paliło) na średnim ogniu, aż bąbelki utworzą się wokół krawędzi patelni. Podczas gdy mleko jest ogrzewanie, połączyć cukier i żółtka jaj i ubijać, aż dokładnie włączone i grube. Temperuj mieszaninę jajek, wlewając do niej około połowę gorącego mleka i dobrze ubijając. Teraz wlej hartowaną mieszaninę jajek do pozostałego gorącego mleka i czekolady. Gotować na średnim ogniu, aż lekko zgęstnieje, stale mieszając gumową szpatułką. Mieszanina zakończyła gotowanie, gdy jest wystarczająco gruba, aby pokryć tylną część szpatułki, około 3 do 5 minut. Jeśli chcesz skrócić czas chłodzenia, możesz schłodzić bazę lodów czekoladowych nad łaźnią lodową. Gdy mieszanina jest chłodna, Zakręć ją w zależności od rodzaju używanej maszyny do lodów. Lody są gotowe, gdy są kremowe i gładkie, jak konsystencja lodów miękkich.
Umieść lody w szczelnym pojemniku i przechowuj w zamrażarce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
12
Wlać mleko do 2-litrowego rondla o grubym dnie, umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Kiedy się zagotuje, usuń mleko z ognia i zrób ganache, dodając posiekaną czekoladę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
13
Ubijamy dobrze, mieszając do krawędzi rondla, aby połączyć. Ganache powinien być jednorodny i gładki. Odłóż ganache na bok. W 1-quart heavy-bottomed rondel, połączyć śmietanę, masło i cukier.
Rondel umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, od czasu do czasu mieszając. Masło powinno być całkowicie stopione, a cukier całkowicie rozpuszczony. Gdy mieszanina dojdzie do wrzenia, wlej krem do ciepłego ganache.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
15
Umieścić sos na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia, stale mieszając trzepaczką. Gdy sos czekoladowy gotuje, zacznie lekko zagęszczać. Gdy dojdzie do wrzenia, wyjmij go z ognia i wlej do czystej, suchej miski. Przykryć, umieszczając folię bezpośrednio na sosie, aby zapobiec tworzeniu się skóry.
Niech sos czekoladowy ostygnie do temperatury pokojowej przed przechowywaniem w lodówce. Po wystygnięciu sos czekoladowy stanie się wystarczająco gęsty, aby można go było nabrać łyżką.