Podwójne naleśniki kukurydziane z Jalapeño i grubym sosem pomidorowym Tex-Mex

Podwójne naleśniki kukurydziane z Jalapeño i grubym sosem pomidorowym Tex-Mex
Need a wegetariański posiłek poranny? Podwójne naleśniki kukurydziane z Jalapeño i masywnym sosem pomidorowym Tex-Mex może być niesamowity przepis, aby spróbować. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 445 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka proszku do pieczenia, chili w proszku, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Hamburgery Tex-Mex, Tex-Mex Posiekana Sałatka Z Kurczaka, oraz Kremowa Sałatka Makaronowa Tex-Mex dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować sos, podgrzej 1 łyżkę oleju rzepakowego w średnim rondlu na małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj posiekaną cebulę; przykryć i gotować 5 minut lub do złotego koloru, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać chili w proszku i kminek; gotować 20 sekund, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
KminekKminek
CebulaCebula
3
Dodać pomidory; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut. Odkryć i gotować 5 minut lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SólSól
4
Aby przygotować naleśniki, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
5
Mąkę, mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli połączyć w dużej misce; wymieszać trzepaczką. Złożyć w kukurydzy, zielonej cebuli i jalapeo.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Zielona CebulaZielona Cebula
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
KukurydzaKukurydza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
W małej misce połączyć mleko, 1 łyżkę oleju i jajka; dobrze wymieszać trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
MlekoMleko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
7
Dodaj do mieszanki mąki kukurydzianej, mieszając tylko do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
8
Odstawić ciasto na 10 minut.
9
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w patelni nonstick lub dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Łyżka około 1/3 szklanki ciasta na naleśnik na gorącą patelnię. Gotować 4 protokół lub aż szczyty są pokryte pęcherzyków i krawędzi wyglądał gotowane. Ostrożnie włączyć naleśniki; gotować 2 minuty lub do dna są lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać natychmiast z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn