Podwójne Ciasto Czekoladowe Chleb
Podwójne ciasto czekoladowe chleb może być tylko ciasto szukasz. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Double-Chocolate Brownie Batter Overnight Oats, Podwójnie Czekoladowy chleb bananowy, oraz Podwójny Czekoladowy Chleb Z Cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Obficie nasmaruj 12-filiżankową patelnię Bundt®. W dużej misce, połączyć 2 1/2 szklanki mąki, kakao, cukier, sól, soda oczyszczona i drożdże; dobrze wymieszać. W małym rondlu podgrzać maślankę i masło do bardzo ciepłego (120 do 130 ° F.).
Dodaj ciepłą ciecz i jajka do mieszanki mąki; beat z małą prędkością, aż do zwilżenia. Beat 3 minuty z dużą prędkością.
Ręcznie wymieszać pozostałą 1 szklankę mąki i 1 1/2 szklanki chipsów czekoladowych. Łyżka ciasta równomiernie do nasmarowanej patelni. Przykryć plastikową folią i ręcznikiem z tkaniny; odstawić w ciepłe miejsce (80 do 85 ° F.), aż do światła i podwojenia rozmiaru, 30 do 40 minut.
Rozgrzać piekarnik do 177°. odkryć ciasto; piec 35 do 45 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu centrum wychodzi czysty. Natychmiast odwróć chleb na stojak z drutu; usuń patelnię. Ostudzić 45 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Umieść pozostałe 1/2 szklanki chipsów czekoladowych i oleju w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę. Ugniataj worek, aby równomiernie rozprowadzić olej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 30 do 60 sekund lub do stopienia.
Wytnij mały otwór w dolnym rogu torby. Wycisnąć worek do skropienia roztopionej czekolady na schłodzonym chlebie.