Podwójne Ciasto Czekoladowe Chleb

Podwójne Ciasto Czekoladowe Chleb
Podwójne ciasto czekoladowe chleb może być tylko ciasto szukasz. Jedna porcja zawiera 395 kalorii, 8G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 12. Na 45 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz aktywne drożdże, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Double-Chocolate Brownie Batter Overnight Oats, Podwójnie Czekoladowy chleb bananowy, oraz Podwójny Czekoladowy Chleb Z Cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Obficie nasmaruj 12-filiżankową patelnię Bundt®. W dużej misce, połączyć 2 1/2 szklanki mąki, kakao, cukier, sól, soda oczyszczona i drożdże; dobrze wymieszać. W małym rondlu podgrzać maślankę i masło do bardzo ciepłego (120 do 130 ° F.).
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Dodaj ciepłą ciecz i jajka do mieszanki mąki; beat z małą prędkością, aż do zwilżenia. Beat 3 minuty z dużą prędkością.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
JajkoJajko
3
Ręcznie wymieszać pozostałą 1 szklankę mąki i 1 1/2 szklanki chipsów czekoladowych. Łyżka ciasta równomiernie do nasmarowanej patelni. Przykryć plastikową folią i ręcznikiem z tkaniny; odstawić w ciepłe miejsce (80 do 85 ° F.), aż do światła i podwojenia rozmiaru, 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
PatelniaPatelnia
4
Rozgrzać piekarnik do 177°. odkryć ciasto; piec 35 do 45 minut lub aż wykałaczka włożona w pobliżu centrum wychodzi czysty. Natychmiast odwróć chleb na stojak z drutu; usuń patelnię. Ostudzić 45 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
5
Umieść pozostałe 1/2 szklanki chipsów czekoladowych i oleju w zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności; uszczelnij torbę. Ugniataj worek, aby równomiernie rozprowadzić olej. Kuchenka mikrofalowa na wysokości przez 30 do 60 sekund lub do stopienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
MikrofalówkaMikrofalówka
6
Wytnij mały otwór w dolnym rogu torby. Wycisnąć worek do skropienia roztopionej czekolady na schłodzonym chlebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
ChlebChleb
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 40 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawCiasto naleśnikowe
Magazyn