Podwójne Ciasto Czekoladowe

Podwójne Ciasto Czekoladowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj podwójnego ciasta czekoladowego. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz pod ręką kawę, kakao w proszku, maślankę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Tort Z Podwójną Czekoladą, Podwójne Ciasto Czekoladowe, oraz Podwójne Ciasto Czekoladowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. i nasmaruj Patelnie. Dno linii z okrągłymi papierem woskowym i papierem smar.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PiekarnikPiekarnik
2
Czekoladę drobno posiekać i w misce połączyć z gorącą kawą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
KawaKawa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Pozostawić mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i mieszanina będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
4
Do dużej miski przesiać cukier, mąkę, kakao w proszku, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól. W innej dużej misce z mikserem elektrycznym ubić jajka, aż lekko zgęstnieje i kolor cytrynowy (około 3 minut z mikserem stojącym lub 5 minut z mikserem ręcznym). Powoli dodawać olej, maślankę, wanilię i roztopioną mieszaninę czekolady do jaj, ubijając, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
MaślankaMaślanka
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
CukierCukier
JajkoJajko
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodać mieszaninę cukru i ubić na średniej prędkości, aż po prostu dobrze połączone. Dziel ciasto między patelniami i piec w środku piekarnika, aż tester włożony do środka wyjdzie czysty, 1 godzinę do 1 godziny i 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Chłodzić warstwy całkowicie w patelniach na stojakach. Uruchom cienki nóż wokół krawędzi patelni i odwróć warstwy na stojaki. Ostrożnie usunąć papier woskowy i całkowicie ostudzić warstwy. Warstwy ciasta mogą być wykonane 1 dzień wcześniej i przechowywane, dobrze owinięte folią, w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Papier WoskowanyPapier Woskowany
NóżNóż
1
Czekoladę drobno posiekać. W rondlu 1 1/2 - do 2-quart doprowadzić śmietanę, cukier i syrop kukurydziany do wrzenia na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
KremKrem
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć patelnię z ognia i dodać czekoladę, ubijając aż czekolada się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
PatelniaPatelnia
3
Masło pokroić na kawałki i dodać do lukru, ubijając, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Przenieść lukier do miski i ostudzić, mieszając od czasu do czasu, aż do smarowania (w zależności od użytej czekolady, może być konieczne schłodzenie lukier do konsystencji do smarowania).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
LukierLukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozłóż lukier między warstwami ciasta i na górze i po bokach. Ciasto utrzymuje się, przykryte i schłodzone, 3 dni. Doprowadzić ciasto do temperatury pokojowej przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn