Podstawowy Zapas
Podstawowe zapasy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 440 kalorii, 40g białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 2,62 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz marchew, pietruszkę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 72%, to danie jest dobre. Spróbuj Podstawowy Rosół Z Kurczaka, Podstawowy Rosół Z Kurczaka, oraz {Wideo} Jak zrobić podstawowy rosół z resztek kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój mięso z nadmiaru tłuszczu, opłucz i umieść w garnku. Obficie przykryć zimną wodą, lekko posolić i powoli doprowadzić do wrzenia.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki, obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu 34 godzin, w zależności od pożądanego stężenia smaku. (Sugeruję raczej więcej niż mniej; w przypadku lżejszej zupy skoncentrowany wywar zawsze można szybko rozcieńczyć wodą.) Odtłuścić powierzchnię piany i tłuszczu w miarę ich gromadzenia.
Wyjąć z pieca, przecedzić przez bardzo drobne sito i przechowywać w lodówce na noc. Następnego dnia usuń tłuszcz z powierzchni stałej. Zapas można następnie przechowywać w lodówce do 3 dni lub zamrażać przez kilka miesięcy.
Wariacje: przy takich samych ilościach warzyw i przypraw można przygotować bulion wołowy, cielęcy lub drobiowy z następującymi ilościami mięsa i kości.
1 funt każda kość wołowa (najlepiej kości szpiku), goleń wołowy i żeberka krótkie lub wołowina
1 funt każdego cielęcego kości goleni i mięśni lub szyi i piersi cielęciny, kości i tłuszczu usunięte
3 funty kurzych grzbietów i skrzydełek
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;