Podstawowy Sos Pomidorowy (Pomodoro)
Podstawowy sos pomidorowy (Pomodoro) może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pudełko z przepisami na sos. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 401 kalorii, 18g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 12 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz pod ręką ser grana padano, Bazyl, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 93%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Sos pomidorowy prosty / Sugo di Pomodoro Semplice, Sztuczne flaki w sosie pomidorowym: Trippa Fintan al Pomodoro, oraz Podstawowy Parmezan Pomodoro.
Instrukcje
W dużym garnku z grubym dnem lub holenderskim piekarniku rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować, aż pachnące, ale nie rumiane, 1 do 2 protokół.
Dodaj pomidory, doprowadzić do duszenia, i gotować, aż zgęstnieje lekko, o 15 protokół. Wymieszać z cukrem i doprawić solą do smaku.
Tymczasem makaron gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie aż do al dente.
Podajemy sos na gorącym makaronie z odrobiną oliwy z oliwek, posypką bazylii i serem.
Pozostawić dodatkowy sos do całkowitego ostygnięcia, a następnie zamknąć w szczelnych pojemnikach. Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia i zamrażać do 1 miesiąca.