Podstawowy Rosół
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na zupy,więc spróbuj podstawowego rosołu. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 69 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Mieszanka pietruszki, pietruszki, marchewki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Podstawowy Rosół, Podstawowa zupa z szynki i fasoli, oraz Podstawowa Zielona Zupa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Czyścić, przycinać i opalać kurczaka (patrz UWAGI). Ćwiartować kurczaka w razie potrzeby (patrz UWAGI).
Umieść ćwiartkę kurczaka w ściśle dopasowanym garnku z zupą 5-ćwiartkową. Cały kurczak powinien zmieścić się w garnku 6-do-7 quart.
Dodaj 10 szklanek wody, jeśli używasz brojlerów lub 12, jeśli używasz drobiu. Przykryć garnek i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz do powolnego gotowania na wolnym ogniu i odtłuszczonej piany, gdy unosi się na powierzchnię. Zupa powinna gotować z uśmiechem (patrz notatki).
Gdy piana opadnie, dodaj wszystkie pozostałe składniki z tylko 1 łyżeczką soli. Kurczaka gotować, aż poluzuje się z kości. Jeśli kurczak jest ćwiartowany, odczekaj około 1 godziny na gotowanie brojlerów i 2 do 3 godzin na ptactwo. Jeśli gotujesz kurczaki w całości, pozostaw dodatkowe 15 minut dla brojlerów i 30 minut dla drobiu.
Dodaj więcej wody podczas gotowania, jeśli kurczak nie jest pokryty siedmioma ósmymi. Turn kurczaka 2 lub 3 razy podczas gotowania.
Dodawać sól stopniowo, degustując w miarę postępu zupy.
Usunąć kurczaka, podroby i kości i odstawić.
Zupę przelać przez sito, wypłukać garnek, a następnie zwrócić zupę do garnka, jeśli ma być natychmiast podana. Odtłuścić tłuszcz z powierzchni zupy, jeśli ma być podawany bez przechowywania, postępując zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi odtłuszczania (patrz UWAGI).
Zupę można przygotować z wyprzedzeniem do tego momentu. Jeśli zamierzasz przechowywać zupę, przecedzić ją nad miską, ale nie odtłuścić. Ostudzić dokładnie, odsłonić, następnie przykryć i wstawić do lodówki. Zapakowany kurczak przechowywać oddzielnie w lodówce. Wyrzucić (lub skubać na) podroby, kości,i warzywa zupy.
Kurczaka można podgrzać w zupie, albo w ćwiartkach z kośćmi i skórkami na pożądane danie, albo przyciąć z kości i skóry i pokroić na mniejsze, łatwo łyżeczkowane kawałki.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;