Podstawowy Biały Chleb
Podstawowy biały chleb może być tylko chleb, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 159 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 11 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 13. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz olej roślinny, cukier, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Podstawowy Biały Chleb, Podstawowy Biały Chleb, oraz Podstawowy Chleb Biały-Take 2 dla podobnych receptur.
Instrukcje
Drożdże i 1 łyżeczkę cukru rozpuścić w ciepłej wodzie. Dobrze wymieszać; przykryć i odstawić w temperaturze pokojowej 5 minut lub do bąbelków.
W dużej misce wymieszać mieszaninę drożdży, 1 1/2 łyżki cukru, sól, olej i połowę mąki. Beat mieszaninę przy niskiej prędkości miksera elektrycznego do gładkiej. Wymieszać wystarczającą ilość pozostałej mąki, aby uzyskać miękkie ciasto.
Obrócić ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i ugniatać 8 minut lub aż będzie gładkie i elastyczne.
Umieść ciasto w wysmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 1/2 godziny lub do podwojenia luzem.
Rozwal ciasto. Obrócić na mąkę; odstawić na 15 minut.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 14 x 7 cali. Zaczynając od wąskiej krawędzi, zwiń ciasto; mocno naciśnij, aby wyeliminować kieszenie powietrzne. Szczypta krawędzie do uszczelnienia.
Umieścić ciasto, szew stronie w dół, w dobrze nasmarowane 9 - x 5-x 3-calowy bochenek patelni. Przykryć i powtórzyć procedurę rosnącą 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
Piec w 375 przez 50 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Natychmiast wyjąć chleb z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.
Posmaruj roztopionym masłem.