Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait
Jeśli 21 centów za porcję spada w budżecie, podstawowe techniki klasycznego pieczenia chleba ból au Lait może być super Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 201 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 14. Udaj się do sklepu i odbierz 2 uncje drożdży, 1/2 uncji masła, 2 uncje miodu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę chlebową połączyć z łagodnym, drożdże, miód i sól w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Wymieszać na niskiej prędkości przez 4 minuty lub do wymieszania. Zwiększ prędkość miksera do średniej i mieszaj przez około 8 minut, lub do momentu, gdy ciasto zacznie odrywać się od boków miski, czuje się elastyczne i daje pewien opór podczas szarpania, Sprawdź rozwój glutenu, ciągnąc okno.
Umieścić masło na czystej, płaskiej powierzchni roboczej i, za pomocą wałka do ciasta, lekko funt na nim, aby zmiękczyć.
Z mikserem na niskim, dodać masło, trochę na raz, i mieszać przez około 5 minut, lub aż ciasto się razem i odciąga od miski.
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryj miskę folią z tworzywa sztucznego i ustaw w środku do fermentacji na 1 godzinę.
Odkryć i złożyć ciasto. Ponownie przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Odkryć ciasto i podzielić go na 14 75-gram / 2 3/4 uncji rund na mąki powierzchni. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Linia A 12 x 18-calowy arkusz patelni z pergaminem.
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Delikatnie naciśnij na ciasto do degas i ostrożnie kształtować każdą rundę do rundy, batard, lub dowolny dekoracyjny kształt chcesz.
Umieścić rolki na przygotowanej patelni, szew stronie w dół. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i zabezpieczyć na 90 minut.
Około godziny przed tym, jak będziesz gotowy do upiec bułki, Rozgrzej piekarnik do 425 stopni.
Aby umyć jajko połącz jajko z 14 gramami / 1 łyżką wody w małej misce, ubijając, aby wymieszać.
Wyjąć ciasto i za pomocą pędzelka do ciasta lekko pokryć wierzch każdej rolki umyciem jajecznym.
Roladki przełożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec przez 20 minut lub do momentu, aż skorupa będzie złotobrązowa, boki są twarde w dotyku, a rolki wydają wydrążony dźwięk po naciśnięciu na dno.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.