Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe

Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe
Ten przepis służy 4 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać uncje mąki chlebowej, Funt 10 2/3 uncji mąki chlebowej, 2 uncji soli, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj mise en miejsce na basen, uważając, że woda jest około 75 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
2
Aby zrobić basen, mąkę chlebową i wodę z drożdżami połączyć w dużej misce do mieszania, mieszając drewnianą łyżką do mieszania. Po zmieszaniu zeskrobać krawędź miski, przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji w temperaturze 70 stopni na 12 do 14 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Gdy gotowy do ostatecznego ciasta, przygotować mise en miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
4
Mąkę chlebową połączyć z wodą w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
5
Wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania. Zatrzymać mikser i autolyse na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj sól wraz z drożdżami i połącz i wymieszaj na niskim poziomie przez 5 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i mieszać przez około 8 minut, lub do momentu, gdy ciasto się połączy, ale pozostaje lekko lepkie. Sprawdź rozwój glutenu przez pociągnięcie okna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
9
Odkryć i złożyć ciasto.Ponownie przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Około godziny przed gotowym upieczeniem bochenków umieść kamień do pieczenia lub płytki w piekarniku i rozgrzej do 470 stopni. Jeśli używasz patelni do tworzenia pary, umieść ją teraz w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
12
Odkryć ciasto i podzielić go na cztery 350-gram / 12 1/2 uncji dzienniki na mąki powierzchni. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
13
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Delikatnie naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą kłódkę w bagietkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
14
Umieść każdą bagietkę, szew w dół, na patelni do bagietek. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i zabezpieczyć na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
15
Odkryj ciasto i za pomocą kulawy lub brzytwa, natychmiast zdobyć bochenki. Aby uzyskać wymaganą parę, dodaj 1 szklankę lodu do gorącej patelni w piekarniku. Natychmiast przenieś patelnie na gorący kamień do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki3/4 Funta Małych Czerwonych Ziemniaków (około 5), Pokrojonych W Plasterki
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
16
Piec, z parą, przez 25 minut, lub do momentu, aż skorupa będzie głęboki złoty-brązowy kolor i boki są twarde w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
17
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćEkspert
Gotowe W18 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn