Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe

Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe
Ten przepis służy 4 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać uncje mąki chlebowej, Funt 10 2/3 uncji mąki chlebowej, 2 uncji soli, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj mise en miejsce na basen, uważając, że woda jest około 75 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
2
Aby zrobić basen, mąkę chlebową i wodę z drożdżami połączyć w dużej misce do mieszania, mieszając drewnianą łyżką do mieszania. Po zmieszaniu zeskrobać krawędź miski, przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji w temperaturze 70 stopni na 12 do 14 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
3
Gdy gotowy do ostatecznego ciasta, przygotować mise en miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
4
Mąkę chlebową połączyć z wodą w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
Ryż CANILLA® Extra Long GrainRyż CANILLA® Extra Long Grain
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania. Zatrzymać mikser i autolyse na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj sól wraz z drożdżami i połącz i wymieszaj na niskim poziomie przez 5 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i mieszać przez około 8 minut, lub do momentu, gdy ciasto się połączy, ale pozostaje lekko lepkie. Sprawdź rozwój glutenu przez pociągnięcie okna.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Szynka W Pełni Ugotowana, PosiekanaSzynka W Pełni Ugotowana, Posiekana
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Odkryć i złożyć ciasto.Ponownie przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
10
Około godziny przed gotowym upieczeniem bochenków umieść kamień do pieczenia lub płytki w piekarniku i rozgrzej do 470 stopni. Jeśli używasz patelni do tworzenia pary, umieść ją teraz w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
12
Odkryć ciasto i podzielić go na cztery 350-gram / 12 1/2 uncji dzienniki na mąki powierzchni. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
13
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Delikatnie naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą kłódkę w bagietkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
14
Umieść każdą bagietkę, szew w dół, na patelni do bagietek. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i zabezpieczyć na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
15
Odkryj ciasto i za pomocą kulawy lub brzytwa, natychmiast zdobyć bochenki. Aby uzyskać wymaganą parę, dodaj 1 szklankę lodu do gorącej patelni w piekarniku. Natychmiast przenieś patelnie na gorący kamień do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone2 łyżeczki Plus 1/2 Szklanki Cukru, Podzielone
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
16
Piec, z parą, przez 25 minut, lub do momentu, aż skorupa będzie głęboki złoty-brązowy kolor i boki są twarde w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
17
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W18 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn