Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe

Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe
Ten przepis służy 4 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać uncje mąki chlebowej, Funt 10 2/3 uncji mąki chlebowej, 2 uncji soli, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotuj mise en miejsce na basen, uważając, że woda jest około 75 stopni.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Aby zrobić basen, mąkę chlebową i wodę z drożdżami połączyć w dużej misce do mieszania, mieszając drewnianą łyżką do mieszania. Po zmieszaniu zeskrobać krawędź miski, przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji w temperaturze 70 stopni na 12 do 14 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Gdy gotowy do ostatecznego ciasta, przygotować mise en miejsce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Mąkę chlebową połączyć z wodą w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka ChlebowaMąka Chlebowa
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania. Zatrzymać mikser i autolyse na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Dodaj sól wraz z drożdżami i połącz i wymieszaj na niskim poziomie przez 5 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i mieszać przez około 8 minut, lub do momentu, gdy ciasto się połączy, ale pozostaje lekko lepkie. Sprawdź rozwój glutenu przez pociągnięcie okna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Odkryć i złożyć ciasto.Ponownie przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
10
Około godziny przed gotowym upieczeniem bochenków umieść kamień do pieczenia lub płytki w piekarniku i rozgrzej do 470 stopni. Jeśli używasz patelni do tworzenia pary, umieść ją teraz w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
12
Odkryć ciasto i podzielić go na cztery 350-gram / 12 1/2 uncji dzienniki na mąki powierzchni. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
13
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Delikatnie naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą kłódkę w bagietkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
14
Umieść każdą bagietkę, szew w dół, na patelni do bagietek. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i zabezpieczyć na 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
15
Odkryj ciasto i za pomocą kulawy lub brzytwa, natychmiast zdobyć bochenki. Aby uzyskać wymaganą parę, dodaj 1 szklankę lodu do gorącej patelni w piekarniku. Natychmiast przenieś patelnie na gorący kamień do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (około 3/4 Funta)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Rozpryski WermutuRozpryski Wermutu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
16
Piec, z parą, przez 25 minut, lub do momentu, aż skorupa będzie głęboki złoty-brązowy kolor i boki są twarde w dotyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W18 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn