Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba bagietki basenowe
Ten przepis służy 4 i kosztuje 42 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 47 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odebrać uncje mąki chlebowej, Funt 10 2/3 uncji mąki chlebowej, 2 uncji soli, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba, Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ból au Lait, oraz Podstawowe techniki klasycznego wypieku chleba ' S Pain Brioche dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj mise en miejsce na basen, uważając, że woda jest około 75 stopni.
Aby zrobić basen, mąkę chlebową i wodę z drożdżami połączyć w dużej misce do mieszania, mieszając drewnianą łyżką do mieszania. Po zmieszaniu zeskrobać krawędź miski, przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji w temperaturze 70 stopni na 12 do 14 godzin.
Gdy gotowy do ostatecznego ciasta, przygotować mise en miejsce.
Mąkę chlebową połączyć z wodą w misce stojącego miksera elektrycznego wyposażonego w hak.
Wymieszać na małej prędkości, aż do wymieszania. Zatrzymać mikser i autolyse na 15 minut.
Dodaj sól wraz z drożdżami i połącz i wymieszaj na niskim poziomie przez 5 minut. Zwiększyć prędkość miksera do średniej i mieszać przez około 8 minut, lub do momentu, gdy ciasto się połączy, ale pozostaje lekko lepkie. Sprawdź rozwój glutenu przez pociągnięcie okna.
Lekko olej dużą miskę lub pojemnik.
Zeskrobać ciasto do przygotowanej miski. Przykryć miskę folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Odkryć i złożyć ciasto.Ponownie przykryć folią z tworzywa sztucznego i odstawić do fermentacji na 1 godzinę.
Około godziny przed gotowym upieczeniem bochenków umieść kamień do pieczenia lub płytki w piekarniku i rozgrzej do 470 stopni. Jeśli używasz patelni do tworzenia pary, umieść ją teraz w piekarniku.
Lekko posmarować czystą, płaską powierzchnię roboczą.
Odkryć ciasto i podzielić go na cztery 350-gram / 12 1/2 uncji dzienniki na mąki powierzchni. Przykryj folią z tworzywa sztucznego i odpocznij na ławce przez 15 minut.
Odkryć ciasto i, jeśli to konieczne, lekko mąki powierzchni roboczej. Delikatnie naciśnij ciasto, aby odgazować i ostrożnie uformuj każdą kłódkę w bagietkę.
Umieść każdą bagietkę, szew w dół, na patelni do bagietek. Przykryć folią z tworzywa sztucznego i zabezpieczyć na 45 minut.
Odkryj ciasto i za pomocą kulawy lub brzytwa, natychmiast zdobyć bochenki. Aby uzyskać wymaganą parę, dodaj 1 szklankę lodu do gorącej patelni w piekarniku. Natychmiast przenieś patelnie na gorący kamień do pieczenia w nagrzanym piekarniku.
Piec, z parą, przez 25 minut, lub do momentu, aż skorupa będzie głęboki złoty-brązowy kolor i boki są twarde w dotyku.
Wyjąć z piekarnika i przenieść do stojaków drucianych do ostygnięcia.