Podstawowe ciasto chlebowe spichrzowe (na bułki lub duży Bochenek)

Podstawowe ciasto chlebowe spichrzowe (na bułki lub duży Bochenek)
Podstawowe ciasto chlebowe spichrzowe (na bułki lub duży Bochenek) to chleb, który służy 12. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 162 kalorie. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 105 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, ciepłą wodę, cukier i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 53%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Bardzo Duży Biały Bochenek Chleba, Podstawowe bezy z wariacjami lub duża Pawłowa, oraz Podstawowe Ciasto Do Pizzy.

Instrukcje

1
Mąki i sól wymieszać w dużej misce, następnie wymieszać z cukrem i drożdżami. Na środku mąki wyrobić studzienkę i wlać ciepłe mleko, ubite jajko, oliwę z oliwek i wystarczającą ilość wody, aby uformować miękkie, mokre ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni zagniataj ciasto przez 10 minut, aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3
Ciasto umieścić w lekko naoliwionej misce, przykryć naoliwioną folią spożywczą, a następnie pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu do podwojenia rozmiaru. Ciasto jest teraz gotowe do formowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Aby zrobić 12 rolek, podziel ciasto na 12 kawałków i uformuj w rolki. Lekko mąki 3 blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Umieść rolki na arkuszach i pokryj luźno olejowaną folią spożywczą. Odstawić w ciepłym miejscu na 30 minut lub do czasu ich podwojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
6
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Pieczywo posmarować ubitym jajkiem i posypać sezamem i makiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakowiecMakowiec
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
ChlebChleb
JajkoJajko
8
Piec przez 15-20 minut, aż głęboko złoty kolor i dobrze wzrosła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Aby zrobić Bochenek doniczki, pozostaw ciasto do wyrośnięcia na około 1 godzinę lub do podwojenia wielkości. Moczyć jedną dużą lub osiem małych doniczek z terakoty w zimnej wodzie przez około 30 minut. Dokładnie osuszyć, następnie umyć wnętrze garnków olejem i wyłożyć papierem do pergaminu. Uformuj ciasto na gładką okrągłą z grubsza spiczastym kształtem na jednym końcu, aby wypełniało do połowy garnek. Pozostaw do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
WodaWoda
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
GarnekGarnek
10
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Wierzch bochenka posmarować ubitym jajkiem, posypać makiem lub sezamem i piec 45-50 minut (15-20 minut dla małych bochenków) do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Pozostaw na 5-10 minut, a następnie wyjmij z garnka i pozostaw do ostygnięcia na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
GarnekGarnek
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn