Podstawowe Ciasto
Podstawowe ciasto może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepis deser. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 307 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz sól, vanillan ekstrakt, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 22%. Spróbuj Tort Podstawowy 1-2-3-4, Podstawowe Ciasto Waniliowe 2, oraz Tort Podstawowy 1-2-3-4 Żółty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spód 1 (10-calowej) okrągłej patelni z natryskiem do gotowania (nie pokrywaj boków patelni); spód linii papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania, a pył z mąką; odstawić.
Przesiać razem 2 1/2 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odstawić.
W dużej misce wymieszać jogurt i kolejne 5 składników (jogurt przez żółtko jaja); ubić na średniej prędkości miksera, aż do wymieszania.
Dodać 1 szklankę cukru i dobrze ubić. Stopniowo dodawać mleko, ubijając przy średniej prędkości 2 minuty lub aż cukier się rozpuści.
Ubij białka (w temperaturze pokojowej) z dużą prędkością, aż staną się spienione. Stopniowo dodawać pozostałą 1/2 szklanki cukru, ubijając mieszaninę, aż zaczną tworzyć się sztywne szczyty.
Dodać mieszaninę mąki i mieszaniny białka jaja na przemian do mieszaniny jogurtu, ubijając z małą prędkością.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w temperaturze 375 przez 10 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 350, i piec 28 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty.
Ostudzić na patelni 10 minut na stojaku z drutu. Poluzuj ciasto z boków patelni, za pomocą wąskiej metalowej szpatułki i wyjmij na stojak z drutu. Odklej papier woskowy i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Uwaga: nie pokrywaj boków patelni tortowych sprayem do gotowania. Ciasto musi przylegać do boków podczas pieczenia, co pozwala mu wznieść się wyżej i nadać mu gładszą skórkę.
Uwaga: oddzielając jajka, wkładamy je pojedynczo do miseczki z kremem, a białka wlewamy do miski. Zapobiega to konieczności rozpoczęcia od nowa, jeśli niektóre żółtko stanie się dostać do białek. Jaja łatwiej oddzielić bezpośrednio z lodówki, jednak dla lepszej objętości, pozwól im osiągnąć temperaturę pokojową przed ubijaniem.
Uwaga: zamiast imitaionu użyj prawdziwych ekstraktów z wanilii i pomarańczy.
Uwaga: owiń schłodzone ciasto w wytrzymałą plastikową folię, lekko posypaną mąką, a następnie w wytrzymałą folię aluminiową. Przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać do 2 tygodni. (Aby rozmrozić, umieścić zawinięte ciasto w lodówce na noc.)
Uwaga: aby równomiernie pokroić ciasto na pół, włóż wykałaczki Na Zewnątrz, zaznaczając środek. Używając ząbkowanego noża, pokrój ciasto o 2 cale, używając wykałaczek jako przewodnika. Owinąć długi kawałek nici dentystycznej wokół krawędzi przez cięcie; związać nici raz. Powoli dokręć nić-spowoduje to czyste, nawet przeciąć ciasto, dzieląc je na pół.
Regulacja wysokości: postępuj zgodnie z instrukcjami dla podstawowego przepisu na ciasto, z wyjątkiem ubijania białek do miękkich szczytów zamiast sztywnych szczytów.