Podstawowa Jajecznica
Podstawowa jajecznica to bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 176 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, jajka, szczyptę pieprzu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 25%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Podstawowa Jajecznica, Jajecznica, jak zrobić jajecznicę / Egg s, oraz Basic Scrambled Tempeh.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki; energicznie mieszaj widelcem, aż do wymieszania.
Roztopić masło w 8-calowej patelni nonstick na średnim ogniu, przechylając patelnię do pokrycia dna; wlać mieszaninę jaj.
Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zacznie się osadzać na dnie. Narysuj szpatułkę na dnie patelni, tworząc duże twaróg. Kontynuuj gotowanie, aż jajka będą gotowe, ale nadal wilgotne(nie mieszaj stale).
Połącz jajka, wodę, sól i pieprz; energicznie mieszaj widelcem, aż do wymieszania.
Masło umieścić w płytkiej 1-quart zapiekanki. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 20 sekund lub do stopienia; obracać zapiekanka płaszcz dno naczynia.
Wlać mieszankę jajeczną. Mikrofalówka na wysokości 1 minuty. Rozbić porcje jaj widelcem i popchnąć w kierunku środka naczynia. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 1 do 2 minut lub do jaj są prawie ustawione (jaja będą miękkie i wilgotne), mieszając delikatnie po 1 minucie. Przykryć i odstawić 2 minuty lub do zestawu.