Podsmażony tuńczyk i zielona cebula łodygi na Romaine

Podsmażony tuńczyk i zielona cebula łodygi na Romaine
Podsmażony Tunan i zielone łodygi cebuli na Romaine jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. Na $6.7 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 310 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka octu ryżowego, sezamu, zielonej cebuli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Podsmażone łodygi boczniaka szwajcarskiego z oliwą z oliwek, czosnkiem i natką pietruszki, Smażona fasola szparagowa i czerwona cebula, oraz Zapiekany Tuńczyk Z Zieloną Cebulą-Sos Wasabi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pokrój marchew wzdłuż na wstążki za pomocą obieraczki do warzyw. Zwiń wstążki wokół palców i umieść marchewkowe loki w misce z lodowatą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Połącz ocet, sok, 3/4 łyżeczki soli, sos czosnkowy chili i musztardę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Czosnkowy ChiliSos Czosnkowy Chili
MusztardaMusztarda
OcetOcet
SokSok
SólSól
3
Dodać 1 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i 1 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ciepła 1 łyżeczka oleju sezamowego i 1 łyżeczka oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Rybę posypać równomiernie pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
RybyRyby
6
Dodaj rybę na patelnię; gotować 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć rybę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Podgrzać pozostałą 1/2 łyżeczki oleju sezamowego i pozostałą 1/2 łyżeczki oleju rzepakowego na patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodaj cebulę na patelnię; smażyć 5 minut lub aż lekko rumiane, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Połącz sałatę, bok choy i pomidory w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
PomidorPomidor
SałataSałata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
11
Odcedzić loki marchewkowe; dodać loki marchewkowe do mieszanki sałaty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
MarchewMarchew
12
Skropić mieszaninę octu na mieszaninę sałaty; wrzucić delikatnie do herbu. Ułóż 1 1/2 szklanki mieszanki sałaty na każdym z 4 talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
OcetOcet
13
Każdy stek z tuńczyka pokroić w cienkie plasterki. Ułóż 1 stek z tuńczyka i 4 cebule na każdej porcji; posypać każdą porcję 3/4 łyżeczki sezamu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
CebulaCebula
14
Uwaga na wino: co nalać z tymi różnorodnymi smakami? Odważna owocowość Dry ros wyróżnia się bogactwem oleju sezamowego, wpływem sosu chili i gęstością tuńczyka. Uwielbiam Ctes-du-Rhne ross z Francji. W szczególności, 2006 Domaine de La Janasse CTES du Rhne Ros jest fantastyczne z tym daniem ($14). Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
Olej SezamowyOlej Sezamowy
TuńczykTuńczyk
WinoWino

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Dwa winorośle Columbia Valley Merlot z 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 7 dolarów za butelkę.
Two Vines Columbia Valley Merlot
Two Vines Columbia Valley Merlot
To owocowe wino jest definiowane przez aromaty i smaki malin i czarnych jagód. Ekspresje kawy i kakao ramują środkowe podniebienie, a pikantne, aksamitne wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn