Podniesione piernikowe pączki i dziurki
Podniesione piernikowe pączki i otwory mogą być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Na 85 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 650 kalorii. Ten przepis służy 5. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jeśli masz melasę, masło, zmielony cynamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Podniesione Pączki, Podniesione Pączki, oraz Pączki Drożdżowe.
Instrukcje
Wymieszać razem pierwsze 3 składniki w dużej misce; odstawić 5 minut. Wymieszać z masłem, melasą i jajkiem.
Wymieszać mąkę i 5 kolejnych składników aż do wymieszania. Wymieszać mieszaninę drożdży; ubijać do wymieszania. Przykryć i odstawić do wzrostu w temperaturze pokojowej od 1 do 1 1/2 godziny lub do podwojenia objętości. Rozwal ciasto.
Pat lub roll ciasta do 1/2-cala grubości na powierzchni mąki; cięcie za pomocą 3-calowy obcinacz do pączków lub 1 (3-cala) i 1 (1-cala) okrągłe Frezy, przy użyciu mniejszego obcinacza do otworu.
Niech pączki i otwory stoją i rosną w temperaturze pokojowej, odkryte, 45 minut.
Wlać olej na głębokość 2 cm do dużego, ciężkiego garnka; podgrzać do 37
Pączki i dziurki smażyć partiami, po 1 minucie z każdej strony lub na złoty kolor.
Wyjąć łyżką szczelinową; osuszyć na ręcznikach papierowych.