Pleciony Chleb Jajeczny

Pleciony Chleb Jajeczny
Pleciony chlebek jajeczny może być tylko Żydowskie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 38 centów za porcję. Ten chleb ma 266 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz sól, miód, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chleb Pleciony, Pleciony Chleb Jajeczny, oraz Pleciony łatwy chleb jajeczny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kuchenka mikrofalowa 1 1/2 szklanki mleka w wysokiej w kuchence mikrofalowej szklanej misce 2 do 3 minut lub do ogrzania. Wymieszać drożdże; odstawić 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Połączyć 5 1/2 szklanki mąki i soli w dużej misce; wymieszać w mieszaninie drożdży.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać skrócenie i kolejne 3 składniki. Beat z niską prędkością z mikserem elektrycznym 1 do 2 minut. Beat ze średnią prędkością 5 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
5
Posypać ciasto dodatkową mąką i wyjąć z miski. (Ciasto będzie bardzo lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Umieścić ciasto w lekko nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu. Wyłącz piekarnik. Przykryć miskę plastikową folią i odstawić do piekarnika 30 minut lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PiekarnikPiekarnik
7
Wyjąć z piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wyjąć i wyrzucić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Podziel każdą połowę na 3 równe porcje.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
10
Zwiń każdą część w 14-calową linę; szczyp 3 Liny razem na jednym końcu, aby uszczelnić i oplot. Powtórzyć z pozostałymi porcjami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
11
Umieść warkocze na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
12
Okryj warkocze folią i odstaw w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 25 do 30 minut lub do podwojenia luzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
13
Pędzel równomiernie ubitym jajkiem i w razie potrzeby posypać sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
JajkoJajko
14
Piec w 350 przez 25 minut lub do złotego koloru. (Drewniany kilof powinien wyjść czysty.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
KuchnieŻydowskie
Rodzaje PotrawChleb
OkazjeChanukowe
Magazyn