Plamiak z bekonem i pomidorami
Plamiak z bekonem i pomidorami zajmuje od początku do końca około 35 minut. To danie główne ma 369 kalorii, 33 g białka i 20 g tłuszczu na porcję. Za 4,26 USD za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 5 osobom. Mieszanka bułki tartej panko, masła, soli i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: plamiak z bekonem i pomidorami, plamiak z bułką tartą i klops z bekonem i pomidorami.
Instrukcje
Na dużej patelni podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie częściowo ugotowany, ale nie chrupiący.
Dodaj cebulę i czosnek; smaż przez 10-15 minut lub do złotego koloru, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z bułką tartą, pomidorami i natką pietruszki. Odłożyć na bok.
Rozgrzej piekarnik do 400°.
Rozsmaruj olej i masło w niezatłuszczonej formie o wymiarach 15 x 10 x 1 cal. taca do pieczenia.
Filety ułożyć na patelni.
Skropić sokiem z cytryny i posypać solą. Posyp mieszanką bułki tartej.
Piec bez przykrycia przez 10-15 minut lub do momentu, aż ryba będzie łatwo łuskać się widelcem.
Polecane wino: Pinot Noir, Pinot Grigio, Gruener Veltliner
Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Noir, Pinot Grigio i Gruener Veltliner. Ryby są tak różnorodne jak wino, dlatego trudno wybrać wino, które będzie pasować do każdej ryby. Rześkie białe wino, takie jak pinot grigio lub Grüner Veltliner, będzie pasować do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsne, mocno aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, radzą sobie nawet z jasnoczerwonym winem, takim jak pinot noir. Lexème Pinot Noir z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
Lexème Pinot Noir
zrównoważony, finezyjny, gładki